2.1 C
New York
donderdag, december 1, 2022

Buy now

Coyle winnaar GP Rotterdam, Jochems tweede

Het heeft ruim een halve eeuw geduurd, maar na een bloedstollende barrage stond er eindelijk weer een Ier op het podium in Rotterdam. Daniel Coyle dook met Oak Grove’s Carlyle onder de 37 seconden en dook daarmee onder de tijd van Kevin Jochems die het daardoor met een tweede plaats moest doen. Julien Epaillard eindigde met Cacarole de la Roque als derde.

Daniel Coyle met Oak Grove’s Carlyle ©PaardenPonygids

Met vijfenveertig deelnemers, dertien imposante hindernissen op een hoogte van 1.60 meter en goed gevulde tribunes, beloofde de Grote Prijs van Rotterdam net als altijd een groot spektakel te worden. In totaal wisten veertien combinaties zich te plaatsen voor de barrage.

Vier Nederlanders in barrage

Aan het begin van de wedstrijd wisten direct de eerste ruiters een foutloze omloop te rijden, maar gaandeweg de wedstrijd struikelden de eerste ruiters in het parcours. De winnares van vorig jaar Sanne Thijssen kwam met For President in de problemen na een weigering. Zij kon haar titel daardoor niet verdedigen in de barrage, maar ook andere sterke combinaties moesten het veld ruimen in de eerste omloop. Uiteindelijk wisten veertien combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Patrick Lemmen, Kevin Jochems, Lars Kersten en Hessel Hoekstra.

Coyle sneller dan Jochems

Uiteindelijk plaatsten 12 combinaties zich voor de barrage, waarvan slechts zeven het parcours foutloos wisten rond te rijden. Het publiek ging op de banken voor Kevin Jochems die met Cornetboy een razendsnelle omloop reed in slechts 37.20 seconden. Die koppositie wist hij echter niet vast te houden. Daniel Coyle wist uiteindelijk een nog snellere omloop te rijden met de getalenteerde Oak Grove’s Carlyle.

“Mijn paard geeft altijd zelf aan waar hij het fijn vind om te rijden en ik had donderdag in Rotterdam al in de gaten dat hij het hier naar zijn zin had. Daarom besloten we ook de Grand Prix met hem te rijden”, vertelde de dolblije ruiter na afloop. 

Beetje zuur

Kevin Jochems met Cornetboy ©PaardenPonygids

Ook Kevin Jochems was meer dan tevreden met zijn tweede plek. “Natuurlijk is het altijd een beetje zuur dat je geen eerste bent, maar ik ben echt heel erg blij. Ik rijd dit paard nog maar kort en we rijden elke keer weer naar een hoger niveau”.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,587VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles