2.1 C
New York
donderdag, december 1, 2022

Buy now

Pavo Cup 5-jarigen voor My Blue Horse Santiano

Met een 9.5 van gastamazone Eva Möller heeft de hengst My Blue Horse Santiano (v. Sezuan) de finale van de Pavo Cup voor 5-jarigen gewonnen. De hengst, gereden door Renate van Uytert-Van Vliet, toonde zich gewillig met veel kracht en talent voor verzameling.

“Zacht in het contact en fijn te rijden”, aldus Eva Möller over de door Straight Horse APS gefokte hengst. Met in totaal 265.6 punten was deze hengst dan ook de gedoodverfde winnaar op deze zonnige zaterdag.

Klein verschil

Het verschil tussen de nummers één en twee in deze finale was niet heel groot. De hengst Montrachet (v. Glock’s Toto jr.) eindigde in totaal met 262.6 punten. De hengst toont veel kracht en heeft een elegante uitstraling, maar de linkergalop en de rechtergalop zijn nog niet evenredig sterk. Eva Möller beloonde de hengst met een 9 en daarmee eindigde deze hengst op een tweede plaats. Omdat Montrachet de best presterende KWPN hengst was op het podium bij de vijfjarigen ontving fokker Adri van Erp de fokkerspremie uit handen van de Vrienden van het KWPN.

Nog niet helemaal stabiel

Mac Toto USB, eveneens een nakomeling van Glock’s Toto jr., nam de derde prijs in ontvangst in Ermelo. Deze door G. van de Laar gefokte vermogende hengst toonde zich nog niet helemaal stabiel in de aanleuning. Möller gaf de door Danielle Heijkoop voorgebrachte zwarte hengst 80 punten, waarmee het eindtotaal uitkwam op 251 punten en een nette derde plaats.

Danielle Heijkoop met Mac Toto USB (v. Glock’s Toto JR.) ©Jessica Pijlman

Marilyn-Dine en Miamanda delen vierde plaats

Twee merries eindigden met een totaal van 168.6 punten en dat leverde ze een gezamenlijke vierde plaats op. Marilyn-Dine (Daily Diamond uit Farludine) werd voorgesteld door Robin van Lierop. Miamanda (v. Glocks Toto jr.) werd voorgesteld door Beni Pachl. Met deze gezamenlijke vierde plaats werd ook de fokkerspremie eerlijk verdeeld tussen fokkers RV. Ewijk en Stal Hexagon.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Pavo Cup finale voor 5 jarigen

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,587VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles