24.3 C
New York
maandag, mei 29, 2023

Buy now

Grote Prijs van Rotterdam voor Sanne Thijssen

Sanne Thijssen heeft vanmiddag haar debuut op het CHIO Rotterdam verzilverd met de overwinning in de Grote Prijs van Rotterdam.

Vijftien combinaties wisten zich na een pittige eerste omloop te plaatsen voor de barrage van de Grand Prix. Sanne Thijssen was de eerste die zich geplaatst wist en zij mocht dus ook als eerste van start in de barrage. Met een gretige Con Quidam reed de amazone haar omloop op het scherpst van de snede in slechts 33.10s.

“Ik dacht dat een van de anderen nog wel sneller zou zijn”, vertelde de amazone na afloop.

De eveneens op het CHIO debuterende Kim Emmen reed een fenomenale eerste omloop en mocht ook in de barrage starten. Met Jack van het Dennehof kwam Emmen niet aan de tijd van Thijssen, maar met 33.52s kwam de combinatie wel op het podium terecht. Het werd een uiteindelijk derde plaats, omdat McLain Ward zich tussen beide Nederlandse amazones wist te rijden.

Sanne Thijssen met Con Quidam. Foto: Tabitha de Bie

De Amerikaan staat bekend om de snelle barrages die hij kan rijden met zijn paard Contagious. Even leek het er zelfs op dat hij de koppositie zou gaan overnemen, maar op de laatste lijn verloor hij toch nipt de wedstrijd. Met een verschil van slechts driehonderste van een seconde moest de sympathieke ruiter genoegen nemen met de tweede plaats.

Klik hier voor uitslagen

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,790VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles