Kampioenslint voor Eiken Sato, Frank Schuttert derde

Eiken Sato winnaar GP Outdoor Gelderland
Wim Schröder en Eiken Sato. Foto: Tabitha de Bie

Het kampioenslint van de Grote Prijs van Gelderland is vanmiddag omgehangen bij een dolblije Eiken Sato. De Japanse springruiter zette een weergaloze barrage rit neer en bleef daarmee Jens Baackmann en Frank Schuttert voor.

Het winnen van de Grote Prijs was voor Eiken Sato de kers op de slagroom, want de Japanse springruiter kan terugkijken op een heel geslaagd concours. Onder toeziend oog van de Japanse bondscoach Wim Schröder werden namelijk diverse successen behaald. Na afloop van de Grote Prijs had de springruiter dan ook moeite de lach van zijn gezicht te krijgen toen hij de hartelijke felicitaties ontving van alle aanwezige springruiters.

Eiken Sato. Foto: Tabitha de Bie

Derde plaats voor Frank Schuttert

Met de 13-jarige ruin Saphyr des Lacs (v. Mr Blue) had Sato slechts 39.64 seconden nodig voor zijn barragerit. Daarmee nam hij de leiding over van Frank Schuttert. Frank Schuttert had kort daarvoor een prachtige omloop gereden met First Lady (v. Whitaker) en maakte het zijn concurrenten met een tijd van 39.83s nog knap lastig. Uiteindelijk eindigde Frank Schuttert op een zeer verdienstelijke derde plaats, nadat de Duitse springruiter Jens Baackmann nog net even sneller door de finish wist te rijden.

Frank Schuttert met First Lady. Foto: Tabitha de Bie

Lastig

Het bleek voor veel ruiters nog een lastig parcours dat was neergezet voor de Grote Prijs. Acht van de vijftig combinaties haalden de eindstreep niet. Van de overgebleven combinaties slaagden elf erin zich te plaatsen voor de barrage. Het begon in de barrage wat voorzichtig, maar gaandeweg werd de spanning wat opgevoerd en na een razendsnel rondje van Frank Schuttert schoof het publiek naar het puntje van de stoel. Zeven combinaties slaagden erin foutloos te blijven, waaronder ook Gerben Morsink die uiteindelijk zesde werd.

Klik hier voor de volledige uitslag