Eiken Sato snelste in Big Tour Outdoor Gelderland

Wout-Jan van der Schans derde met D'Angelo

Eiken Sato snelste in Big Tour Outdoor Gelderland
Eiken Sato met Saphyr des Lacs. Foto: Tabitha de Bie

Eiken Sato was vanavond de snelste in de Big Tour van Outdoor Gelderland. De Japanse springruiter won daardoor vanavond op spectaculaire wijze de 1.50m rubriek van Outdoor Gelderland. De Duitse amazone Finja Bormann eindigde als tweede en Wout-Jan van der Schans stuurde D’Angelo naar een mooie derde plaats.

De Japanse springruiter zette in de eerste omloop al een prachtig rondje neer met de 13-jarige ruin Saphyr des Lacs. Onder toeziend oog van de Japanse bondscoach Wim Schröder en diens tweelingbroer Ben reed Soto ook in de barrage een prachtig razendsnel rondje, waar geen van de concurrenten aan kon tippen.

Bondscoach Wim Schröder kijkt vanaf de zijlijn mee. Foto: Tabitha de Bie

Outdoor Gelderland is dit jaar een nog belangrijker wedstrijd dan normaal. Het evenement is namelijk aangewezen als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Menig combinatie wil zich dan ook dit weekend nog even flink in de kijker rijden.

Wout-Jan van der Schans knap derde

Het dichtst in de buurt kwam de Duitse Finja Bormann met A Crazy Son of Lavina (v. Azzuro). De Duitse bleef daarmee Wout-Jan van der Schans voor die met D’Angelo (v. Tangelo vd Zuuthoeve) een prachtig foutloos barragerondje reed in slechts 38.09 seconden. Die strakke tijd leverde Van der Schans een mooie derde plaats op in het eindklassement.

Wout-Jan van der Schans in actie met D’Angelo. Foto: Tabitha de Bie

Kars Bonhof eindigde met de merrie Casina 15 net achter Egyptenaar Mohamed Taher Zayeda en werd knap vijfde in dit sterke deelnemersveld. Ook Alonso Valdez Prado en Karim Elzoghby wisten een prachtige foutloos rondje te rijden. Daarmee werden ze respectievelijk zesde en zevende in het eindklassement.

Klik hier voor resultaten