Kersverse vader Christian Ahlmann wint GP Parijs

Kersverse vader Christian Ahlmann wint GP Parijs
Christian Ahlmann. Foto: LGCT / Stefano Grasso

De kersverse vader Christian Ahlmann beleeft een ware topweek. Met partner Judy-Ann Melchior mocht hij afgelopen maandag dochter Ella in de armen sluiten, en vervolgens wint de kersverse papa op zaterdag met de nakomeling van de legendarische Taloubet Z de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Parijs. Take a Chance On Me, zo heet de pas tien jaar oude dekhengst waarmee Ahlman in de barrage met meer dan een seconde voorsprong (0/35,60) op de Belgische Celine Schoonbroodt-de Azevedo op Cheppetta (0/36,82) won. Kevin Staut (FRA) werd derde met Calevo 2 (0/37,25). Zeven van de 34 combinaties hadden zich voor de barrage in de prachtige entourage onder de Eiffeltoren geplaatst. 

€ 99.000,– prijzengeld was de beloning voor de familiekas voor deze eerste overwinning bij een Grote Prijs. De nakomeling van Taloubet Z, Take a Chance on me, is in het bezit van Stoeterij Zangersheide, die geleid wordt door Judy-Ann Melchior. 

Ahlman is nu ook voor de LGCT Super Grand Prix bij de GC Playoffs in Praag in november gekwalificeerd.

Fantastische week

Overgelukkig vertelde hij: “Ik had een fantastische week met de geboorte van mijn dochter Ella. Ik was dus niet zo geconcentreerd als ik had moeten zijn. Judy-Ann was daar niet zo gelukkig mee toen ik naar het concours afreisde. Maar ik geloof dat ze nu wel happy is.” 

Over het springen: “Ik moest er hard voor werken en mijn paard ook. Hij sprong in de kwalificatie voor de Grote Prijs fantastisch. Dit is zijn eerste overwinning in een Grote Prijs. Ik kan niet gelukkiger en trotser op mijn paard zijn. Ik had een heel goed gevoel en in het zware gedeelte was hij er echt voor mij. Het afgelopen jaar het ik de LGCT Super Grand Prix vanaf de zijlijn bekeken. Het was mijn doel me te kwalificeren. Ik verheug me er enorm op.” 

Na de elfde van de 19 etappes gaat Pieter Devos in het totaalklassement aan de leiding in de wereldwijd hoogst gedoteerde en zwaarste competitie. Met 224 punten blijft hij Daniel Deusser en Ben Maher (allebei 215 punten) voor in het klassement.

Winst voor Miami Celtics

In de teamwedstrijd van de Global Champions League won ’s middags het team van de Miami Celtics met slechts twee tijdfouten voor de St. Tropez Pirates (4) en de Shanghai Sans (5).In het totaalklassement gaan nu de Shanghai Swans met 205 punten aan de leiding voor de Miami Celtics (202) en de St. Tropez Pirates (197). 

In het komende weekend maakt de serie een stop in het nabijgelegen Chantilly voor de 12e etappe