woensdag, mei 22, 2024

Schutter en Clemens delen hoofdprijs in Borek Prijs

De race tegen de klok om de Borek prijs in Den Bosch heeft twee winnaars opgeleverd. Pieter Clemens en Frank Schuttert wisten beiden een foutloze omloop neer te zetten in exact dezelfde tijd. Ook Kevin Jochems mocht zich opstellen op het podium. Met Looks Good de Liebri Z zette hij de tweede tijd neer, goed voor een derde plaats in het klassement.

Pieter Clemens met Big Beauty Z ©Paard & Ponygids/Tabitha de Bie

Drieëndertig springcombinaties in een strijd tegen de klok met hindernissen op een hoogte van 1.45m hoog in een arena omringd door tribunes vol toeschouwers. Dat beschrijft de ambiance waarin de voorlaatste springrubriek van Indoor Brabant werd verreden.

De kans dat twee deelnemer exact dezelfde tijd rijden is dan natuurlijk niet heel groot. Toch lukte het de Belg Pieter Clemens met Big Beauty Z om exact dezelfde tijd te klokken als Frank Schuttert met Panama van ’t Roosakker. Beide combinaties zetten na hun razendsnelle rit de klok stil op 50.91 seconden en dat leverde ze een gezamenlijke eerste plaats op in het klassement.

Ook Kevin Jochems slaagde erin om zich met Looks Good de Liebri Z naar het podium te rijden door zijn omloop in 51.82 seconden foutloos rond te rijden. Daniel Deusser en Kim Emmen maakten de top vijf van deze rubriek compleet. Emmen was met Macho V slechts eentiende langzamer dan Deusser en eindigde op plaats vijf.

Kevin Jochems met Looks Good de Liebri Z ©Paard & Ponygids/Tabitha de Bie

De allersnelste omloop werd gereden door Emanuele Gaudiano. De Italiaanse springruiter reed de schimmelruin JaJa met het mes tussen de tanden het parcours rond. Helaas moest de combinatie deze gedurfde rit in een tijd van slechts 49.47 seconden bekopen met een fout op de een na laatste hindernis, waarmee het zicht op het podium volledig was verkeken.

Bekijk de volledige uitslag

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles