woensdag, mei 22, 2024

Lorenzo Luca spectaculair eerste in Derby

Na een spectaculaire strijd in de arena van Indoor Brabant werd Lorenzo de Luca gehuldigd als winnaar van deze Derby. De Italiaan bleek nog sneller te kunnen rijden dan zijn landgenoot Emanuele Gaudiano die dit keer genoegen moest nemen met een tweede plaats. De Belgische amazone Gudrun Pateet wist op haar beurt Piet Raijmakers Jr van het podium te stoten en pakte de derde plaats.

Piet Raijmakers Jr met Van Schijndels Olaya Z ©Paard & Ponygids / Tabitha de Bie

Zinderend spektakel

De zaterdagavond van Indoor Brabant kenmerkt zich jaarlijks door het zinderende spektakel van de Indoor Derby. Direct vanaf het moment dat de eerste ruiter de arena binnenrijdt, werd het publiek meegevoerd op een emotionele achtbaan van spanning, sensatie en pure adrenaline. Denis Lynch mocht in het 12-koppige deelnemersveld het spits afbijten en zette met de 10-jarige MR Boombastic een scherpe openingstijd neer van 86.49 seconden.

Randje van de stoel

De derby strekt zich uit over twee verschillende hallen en een smalle corridor met aan weerszijden publiek. Het indrukwekkende parcours bevat diverse hindernissen, waarbij elke sprong een nieuwe uitdaging biedt en het publiek tot op het randje van de stoel beweegt terwijl elke nieuwe combinatie de ander op snelheid probeert af te troeven. 

Vanaf de rit van Lynch werd er vol enthousiasme met elke combinatie meegeleefd en werd er gejoeld en gefloten om de paarden aan te moedigen er nog een tandje bij te zetten. En natuurlijk, hoe kan het ook anders mochten de Nederlandse combinatie op iets meer aanmoediging rekenen dan hun internationale collega’s.

Sanne Thijssen razendsnel

Sanne Thijssen vloog met Tippy Z door het Derby parcours van Indoor Brabant ©Paard & Ponygids / Tabitha de Bie

Ondanks 9 strafseconden zette Sanne Thijssen met Tippy Z een hele strakke tijd neer te zetten na een gedurfde rit. Waren de balken blijven liggen had de amazone er met de winst van door gegaan. Nu zat er niet meer in dan een degelijke vijfde plaats. Uiteindelijk wist, onder ovationeel applaus, Lorenzo Luca met de razendsnelle merrie Dirka de Blondel een foutloze omloop neer te zetten in de snelste tijd.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles