dinsdag, mei 21, 2024

Rolex GP voor Willem Greve en Higway TN

De Brabanthallen in Den Bosch stond vanmiddag op zijn kop vanwege de spectaculaire overwinning van Willem Greve en Highway T.N. in de Rolex Grote Prijs. Highway TN bleek een fractie sneller dan King Edward van Henrik von Eckermann en mocht de prestigieuze beker, horloge en het bijbehorende prijzengeld in ontvangst nemen. Ook Harrie Smolders wist de Hollandse driekleur eer aan te doen door met Uricas van de Kattevennen naar een derde plaats te rijden. Een zichtbaar geemotioneerde Willem Greve reed zijn ereronde onder luid applaus en gejoel in een bomvolle Brabanthal.

Oerhollandse overwinning

Het volledig uitverkochte slotstuk van Indoor Brabant in Den Bosch was doordrongen van een aanstekelijke energie tijdens de Rolex Grand Slam Grand Prix van ’s ‘s-Hertogenbosch. De arena vormde het toneel voor een intense competitie, waar ’s werelds beste ruiters en hun getalenteerde paarden streden om de overwinning in de Grand Prix. Met na afloop bovendien als kers op de taart een oerhollandse overwinning.

In de eerste omloop bood elke hindernis een nieuwe uitdaging die vol passie en overtuiging werd aangegaan om een plek in de barrage te kunnen bemachtigen. Op de overvolle tribunes het publiek dat vol bewondering toekeek hoe de atleten hun vaardigheden en passie in combinatie met een flinke dosis lef toonden. Maar liefst negen combinaties wisten een plek in de barrage te bemachtigen na een knap foutloos parcours over de 1.60m hoge hindernissen. Onder hen twee Nederlanders, Harrie Smolders en Willem Greve.

King Edward afgetroefd door Highway TN

Het meeleven van het publiek met zowel de succesvolle als minder succesvolle omlopen in de barrage beschrijft de emotie van deze wedstrijd waar de deelnemers alles gaven om de prestigieuze Grote Prijs mee naar huis te nemen. Henrik von Eckermann leek de gedoodverfde winnaar na zijn omloop met de-14-jarige topruin King Edward. De tijd van 33.74 seconden leek tot de laatste ruiter dan ook niet te evenaren. Toch bleek Willem Greve met Highway TN N.O.P. nog een troef in handen te hebben. Met een verschil van slechts 4/100 seconden pakte Greve op onnavolgbare wijze de winst op de laatste lijn en verwees daarmee King Edward en een diep teleurgestelde Henrik von Eckermann naar een tweede plaats.

Harrie Smolders zorgde voor een extra Brabants tintje aan het podium. De geboren Brabander en kersvers gekroonde ruiter van het jaar mocht ook een flinke greep uit de 1 miljoen euro tellende prijzenpot doen door middels een fantastisch gereden barragerit als derde te eindigen.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles