2.1 C
New York
donderdag, december 1, 2022

Buy now

Nederland winnaar Nations Cup dressuur

In Rotterdam heeft het Nederlandse dressuurteam onder leiding van Alex van Silfhout de Nations Cup dressuur gewonnen. TeamNL bleef daarmee, na een spannende dressuuravond, zowel de Amerikanen als Zweden voor die respectievelijk op plaats twee en drie eindigden. Dinja van Liere won de Grand Prix Spécial met Hermes en Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra werden tweede en derde in de kür op muziek.

Grand Prix Spécial

Dinja van Liere maakte eerder vanmiddag in Rotterdam al haar favorietenrol waar. De amazone behaalde de hoogste score in de Spècial met haar paard Hermes. Voor Lynne Maas verliep de Special vandaag iets minder voorspoedig, waardoor de combinatie bleef steken op een percentage van ruim 67 procent en een elfde plaats in het klassement.

Het beloofde natuurlijk een meer dan spannende strijd te worden vandaag in het Kralingse Bos. Met een gedeelde eerste plaats voelde de Nederlandse combinaties de hete adem van de Amerikanen in hun nek. En met de Spécial en de Kür die nog verreden moesten worden was er ook met de andere landenteams nog van alles mogelijk. Met de overwinning van Van Liere in de Spécial zag het er voor de Nederlanders gunstig uit. 

Kür op muziek

Ook in de kür op muziek gaven de oranje amazones alles om een goede prestatie neer te zetten en met succes! Thamar Zweistra reed Hexagon’s Ich Weiss naar een mooie derde plaats. Emmelie Scholtens maakte het af voor TeamNL door met Indian Rock naar een nette individuele tweede plaats te rijden en daarmee de overwinning in de landen te bezegelen. 

Tevreden bondsoach

Bondscoach Alex van Silfhout was meer dan tevreden over de resultaten van zijn team: “Ze hadden de juiste focus op het juiste moment. Ze hebben het super gedaan. Ze hebben laten zien dat ze kunnen doen wat ze moeten doen”.

Patrik Kittel zette het beste resultaat neer in de kür op muziek en mede dankzij deze overwinning eindigde het Zweedse team hierdoor op de derde plaats in de Nations Cup.

Bekijk hier de utislag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,587VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles