25 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Paardenevenementen afgelast wegens zorgen om coronavirus

Meerdere internationale evenementen zijn inmiddels afgelast vanwege de zorg rondom het coronavirus. Om verspreiding van het virus te voorkomen nemen steeds meer organisaties het besluit de evenementen niet te laten doorgaan.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Indoor Brabant doorgaat zonder publiek en in afgeslankte vorm. Blue Hors maakte vandaag bekend de paradressuurwedstrijd af te gelasten. Bij de Signal Iduna Cup in Dortmund mogen alleen VIP’s komen kijken en Saut Herm├Ęs heeft de CSI5* compleet geannuleerd.

Hippisch Gelderland naar 2021

Gisteren maakte het bestuur van Hippisch Gelderland al bekend het evenement dit jaar op te schorten richting volgend jaar in verband met het coronavirus. En ook Ludger Beerbaum besloot uit voorzorg de hengstenshow die gepland stond op 21 maart af te gelasten.

Ook het evenement van Mannheim dat van 1 t/m 5 meis zou plaatsvinden is afgelast en bij de MET tour in Spanje worden geen toeschouwers toegelaten.

Op dit moment adviseert NOC*NSF om de reisadviezen van Buitenlandse Zaken goed te volgen en in Nederland vooral de adviezen van het RIVM op te volgen. Tot en met 15 maart geldt een verbod op evenementen met meer dan 1000 mensen in Noord-Brabant. Organisatoren van evenementen met minder dan 1000 mensen is gevraagd te overwegen deze af te gelasten. In het geval van Indoor Brabant betekent dit dat het evenement dit weekend wel doorgaat, maar zonder publiek.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles