24.3 C
New York
woensdag, mei 18, 2022

Buy now

Coronavirus: Indoor Brabant gaat door zonder publiek

Nadat de organisatie gisteren nog bekendmaakte het evenement door te laten gaan met een beperkt bezoekersaantal, werd vandaag alsnog besloten Indoor Brabant zonder publiek, in afgeslankte vorm, te laten plaatsvinden in verband met de angst voor verspreiding van het Coronavirus.

Groot belang

‘De sport staat bij The Dutch Masters centraal. De wedstrijden zijn van groot belang voor de ruiters met een kwalificatie voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping en de FEI Dressage World Cup. Sinds ons eerste bericht hebben we inmiddels alle betrokken partijen gesproken: de ruiters, de sportbonden en partners. Allen steunen de sport en willen de wedstrijden graag laten plaatsvinden’, schrijft de organisatie op haar website.

‘De voorzitters van de Veiligheidsregio’s besloten dat evenementen met meer dan 1000 bezoekers niet door mogen gaan. Tot 1.000 bezoekers mocht wel. En dat hebben we overgenomen. Dat leek ons sympathiek naar de fans en bezoekers van het eerste uur. Op die manier konden zij toch aanwezig zijn bij de wedstrijden.’

Kritiek

Die beslissing kwam de organisatie op felle kritiek te staan. Vandaag, na goed overleg met de veiligheidsregio, heeft de organisatie alsnog besloten geen publiek toe te laten tijdens het evenement. Daarnaast zijn alle rubrieken van arena 2 geschrapt en worden alleen de internationale spring- en dressuurrubrieken verreden in de hoofdarena. Ter compensatie zullen alle wedstrijden wel via livestream en TV te volgen zijn.

KNHS neemt advies NOC*NSF over

Vandaag heeft ook NOC*NSF geadviseerd om alle (sport)evenementen in Noord-Brabant af te gelasten uit voorzorg om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit advies is overgenomen door de KNHS. Alle wedstrijdorganisaties in Noord-Brabant zijn met klem verzocht het advies van de NOC*NSF over te nemen en geplande evenementen voor komend weekend af te gelasten.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,311VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles