Glansrijke overwinning voor Micky Morssinkhof en Graziano

Micky Morssinkhof met Graziano tijdens Jumping Mechelen 2019
Micky Morssinkhof met Graziano. Foto: Chris Coessens

Met twee magistrale foutloze omlopen ging de overwinning in Mechelen naar Micky Morssinkhof.

Maar liefst 13 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage van de internationale tweesterrenrubriek. In die barrage wisten nog eens vijf combinaties een foutloze rit neer te zetten. Vier van hen afkomstig uit België, maar het was de Nederlandse amazone die, na een razendsnelle rit, met de prijzenpot aan de haal ging.

Met de achtjarige hengst Graziano (v.Baltic VDL) Wist Micky Morssinkhof zowel in de eerste omloop als in de barrage de snelste tijd te klokken. Daarmee eindigde de amazone op het hoogste podium. Arnaud Gaublomme eindigde met ruim 1 seconde verschil op plaats twee. Liesje Vanderwegen eindigde met klein verschil op Gaublomme op een derde plaats.

Nederlanders

Naast Micky Morssinkhof kwamen nog twee Nederlanders in actie in deze rubriek. Melvin Greveling eindigde op plaats 11 met Goldstar. Anne-Liza Makkinga viel net buiten de prijzen met haar Go For It B.

Klik hier voor de uitslag