Anna Szarzewski razendsnel naar winst in Mechelen

Franse amazone wint eerste ronde FEI Jumping Ponies Trophy

Anna Szarzewski wint in Mechelen
Anna Szarzewski wint in Mechelen. Foto: Chris Coessens

De eerste FEI pony proef van Jumping Mechelen is vanmorgen gewonnen door de 12-jarige Anna Szarzewski. De jonge Franse amazone kwam als snelste door de proef en bleef haar concurrenten met ruim drie seconden voor.

De internationale ponyrubriek ging vanmorgen van start met 21 combinaties. Lily Engelsman vertegenwoordigde Nederland met haar pony Blackwoodland Rock. Helaas slaagde de amazone er niet in om met haar 16-jarige Connemara pony in de buurt te komen van het podium.

Sterk staaltje

Een sterk staaltje rijkunst kwam uit handen van de Franse amazone Anna Szarzewski. Met haar 10-jarige pony Vaughann de Vuzit bleef zij haar concurrenten ruim drie seconden. Slechts twee andere combinaties slaagden er in het parcours zonder fouten te doorkruisen. De Deense Josefine Sandgaard Morup was met Rainbows Mocha een krappe seconde sneller dan Red Morgan. Daarmee eindigde zij op plaats twee in het klassement. De Britse Red Morgan werd knap derde met Bodyssee Des Avelines.

Top vijf

Rhys Williams kwam met K-Little Hero d’18 wat tijd betreft het dichtst in de buurt van de winnares. Maar vanwege een springfoutje eindigde deze Ierse combinatie toch nog buiten het podium. Landgenoot John Mcentee maakte de top 5 compleet.

Klik voor uitslagen