Robert Whitaker wint WB-wedstrijd met Catwalk IV

sprong
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Robert Whitaker heeft de wereldbekerwedstrijd in Helsinki gewonnen met Catwalk IV (v. Colman). De Britse springruiter won gisteren ook al de prestigieuze Landrover Grand Prix en maakte het feestje vandaag compleet door als winnaar uit de strijd te komen in de wereldbekerwedstrijd.

Negen combinaties slaagden erin foutloos door het basisparcours te komen. In de barrage gingen acht van hen van start. Slechts een viertal combinaties wisten een foutloze barrage te rijden, waarbij Robert Whitaker de snelste tijd wist te noteren. Met een tijd van 38.13s was Whitaker ruim anderhalve seconde sneller dan de nummer twee, Sergio Alvarez Moya. Moya wist op zijn beurt met Jet Run een snellere rit neer te zetten dan de Belgische Celine Schoonbroodt-de Azevedo met Cheppetta, die op een derde plaats eindigde. Ook Christian Kukuk en Quintino bleven foutloos in de barrage, maar moesten genoegen nemen met een vierde plaats.

Voor de Nederlanders, Doron Kuipers en Henk van de Pol, zat de wedstrijd er na het basisparcours op. Doron Kuipers maakte met Charley een springfout en eindigde op plaats achttien. Het was niet de wedstrijd voor Henk van de Pol en Looyman Z met vier springfouten verliet de combinatie het parcours om uiteindelijk op plaats dertig in het klassement te eindigen.

Klik hier voor de uitslag