Jeanine Nieuwenhuis wint ook kür met TC Athene

Geen U25-dressuur CDIO Aken
Jeanine Nieuwenhuis met Tc Athene. Foto: Tabitha de Bie

Op de slotdag van het CDI Exloo werd de kampioensdeken opnieuw omgehangen bij TC Athene van Jeanine Nieuwenhuis. Met deze kürwinst sluit de amazone het concours af met in totaal vijf overwinningen.

In de kür op muziek kwamen acht combinaties in actie. Opnieuw was het Jeanine Nieuwenhuis die de hoogste score wist te behalen met TC Athene. De amazone kreeg 75.74 procent voor haar kür en die score had zeker hoger uit kunnen vallen als er geen storingen in de piaffe en passage waren opgetreden. Ondanks dat bedroeg het gat met de nummer twee, De Duitse Juliette Piotrowski, iets minder dan twee procent. Lynne Maas wist zich met Electra (v. Jazz) naar een derde plaats te rijden.

De top vijf werd bestond verder uit Caroline Chew met haar paard Tribiani op plaats vier en Tanya Seymour werd met Ramoneur 6 vijfde.

Jeugd

Naast de senioren kwamen in Exloo ook de jeugdcombinaties aan start. Bij de Young Riders ontspon zich een mooie strijd tussen Daphne van Peperstraten en debutant Marten Luiten. Met Fyona won Luiten de teamtest op de eerste dag met Van Peperstraten op 2. De tweede en derde wedstrijd waren in het voordeel van de amazone uit Oude Tonge met Luiten op 2.

Bekijk hier de volledige uitslag