Sandra Auffahrt behoudt koppositie na dressuur

Sandra Auffahrt aan de leiding in Boekelo. Foto: Michael Gale.

Na de tweede dressuurdag in Boekelo gaat Sandra Auffahrt nog steeds aan de leiding in het klassement. Op een mooie tweede plaats staat de Japanner Joshiaki Oiwa met Bart L JWA (v. United) met een verschil van 0.7 punten. Laura Colett staat met London 52 op een nette derde plaats samen met Christopher Burton met Clever Louis. De onderlinge verschillen in de voorlopige top tien zijn nog minimaal en bedragen niet meer dan 2.2 punten.

Nina de Haas. Foto: Ashley Claus / Claus Close-Up

Merel Blom is de hoogst geplaatste Nederlander. Met haar paard Ceda staat de amazone op plaats twintig in het klassement en gaat daarmee aan de leiding in de strijd om de NK titel. Een tevreden Janne Boonzaaijer staat voorlopig op plaats 45 gevolgd door Raf Kooremans op plaats 46. Nina de Haas vinden we terug op plaat 96 en Jordy Wilken sluit de Nederlandse rij met Burry Spirit af.

Jordy Wilken met Burry Spirit. Foto: Ashley Claus / Claus Close-Up

Nederland op geringe afstand van België

Het Nederlandse team heeft het dressuuronderdeel met een voorlopige negende plaats afgesloten. Dit betekent dat TeamNL de geringe achterstand tegen de Belgen nog wel moet gaan wegwerken om nog kans te kunnen maken op dat felbegeerde ticket voor de Spelen van Tokio die volgend jaar op de hippische kalender staat. Aan de leiding in het landenklassement gaat het Duitse team, gevolgd door de Verenigde Staten op twee en Tokio op drie. Frankrijk staat voorlopig op de vierde plaats gevolgd door Groot-Brittannie. Het verschil tussen de Belgen en de Nederlanders beslaat op dit moment precies 2.5 punt.

Cross

Morgen staat de crosscountry op het programma voor de eventingcombinaties. Michael Jung is de eerste starter om 09:30 uur. Andrew Heffernan start als tweede en om 16:06 uur vertrekt de laatste combinatie uit de startbox. Klik hier voor het programma, uitslagen en startlijsten.