Nederlands ponyteam tweede in Chevenez

Indoor Springen ©Paard & Ponygids
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Met in totaal zes strafpunten is het Nederlandse ponyteam op een tweede plaats geëindigd in Chevenez. Het Ierse team pakte de overwinning met in totaal vier strafpunten en Duitsland werd derde met een totaal van acht strafpunten.

Het beste Nederlandse resultaat kwam uit handen van Fleur Holleman. Met haar pony Bora Bora reed de amazone twee foutloze omlopen neer voor het team. Joyce Wolters bleef met Karl van Orchid beide omlopen foutloos in het parcours, maar had iets te veel tijd nodig, wat tijdfouten opleverde. Yannick Janssen van Grunsven kwam foutloos door zijn eerste omloop met Fantasia, maar in de tweede omloop moest hij 9 strafpunten noteren en werd daarmee het wegstreepresultaat. Logan Fiechter kwam in totaal uit op zes strafpunten, dankzij een spring- en twee tijdfouten.

Ondanks dat het voor thuispubliek reed wilde het voor het Zwitserse team niet lukken in deze landenstrijd. Met een totaal van zestien strafpunten eindigde het team buiten het podium op een vierde plaats. Het was ook niet het kampioenschap voor de Belgische jeugd. Met 28 strafpunten op het scorebord eindigde het team onderaan het klassement.

Klik hier voor de uitslag