Pieter Devos razendsnel naar winst in Barcelona

Top 10 notering voor Eric van der Vleuten en Bart Bles

Pieter Devos razendsnel naar winst in Barcelona
Pieter Devos. Foto: Michael Gale

In Barcelona heeft Pieter Devos het leeuwendeel van de te verdelen prijzenpot van de City of Barcelona prijs in de wacht gesleept. Emilio Bicocchi werd tweede en Christian Ahlmann eindigde op plaats drie. Eric van der Vleuten zette met een zesde plaats de beste Nederlandse prestatie neer.

Het loodzware 1.55m parcours van parcoursbouwer Santiago Varela bracht in de eerste ronde al vele combinaties in de problemen. Christian Ahlmann wist als eerste een foutloze omloop neer te zetten met Take a Chance on Me. Bart Bles volgde zes starts later met Gin D als tweede met een knappe nulronde, niet veel later gevolgd door Eric van der Vleuten met Wunschkind 19. Samen met nog 9 andere combinaties, waarvan zes foutloos, mocht deze ruiters nogmaals van start in de beslissende tweede ronde.

Balk voor Bles en Van der Vleuten

Eric van der Vleuten. Foto: Michael Gale

De Zweedse Stephanie Holmen slaagde er in ronde twee als eerste in de nul vast te houden na een sterke omloop met Flip’s Little Sparrow. Met een tijd van 53.81s legde de amazone de lat hoog voor het resterende deelnemersveld. Maar niet hoog genoeg. Christian Ahlmann dook als eerste onder de tijd van Holmen in slechts 52.98s. Niet veel later wist de Italiaan Emilio Bicocchi met Evita SG Z daar ruim een halve seconde van af te snoepen. De verdienstelijke poging van Eric van der Vleuten werd afgestraft met vier strafpunten op de laatste hindernis. Ook Bart Bles wist de balk op de dubbel niet in de lepels te laten hangen in ronde twee.

Met Jade v. Bisschop was het uiteindelijk Pieter Devos die met de eer mocht gaan strijken. De combinatie troefde op razendsnelle wijze de concurrentie af door in slechts 52.18s het parcours foutloos te springen. Kevin Staut reed vervolgens nog wel een foutloos parcours, maar eindigde vanwege de tijd op een uiteindelijke vijfde plaats.

Pieter Devos. Foto: Michael Gale

Uitslag