Pech voor Junioren op EK Eventing Maarsbergen

Anna Lena Schaaf en Fairytale. Foto: Tabitha de Bie

Pech voor de Junioren op het EK Eventing vandaag. De zware cross eiste vandaag zijn tol bij menig combinatie en bij Team NL. Elise Otto en Kristy Snepvangers kwamen ten val en reden hun cross niet uit. Daardoor ontbraken er twee resultaten voor het team. Het Nederlandse team zakte hierdoor weg naar plaats elf in het klassement. Het parcours leverde meer combinaties de nodige problemen op. Uiteindelijk haalden 15 van de in totaal 76 combinaties de eindstreep niet.

Beau Postumus hoogst genoteerde Nederlander

Beau Postumus slaagde er wel in de cross uit te rijden en staat met Smokie (v. A Quidam M) op een voorlopige negentiende plaats. Ook was er een finish voor Caresse Kolkman en Diamant (v. Diamant de Semilly) zij staan voorlopig op plaats zesentwintig.

Beau Postumus met Smokie. Foto: Tabitha de Bie

Duitsland aan de leiding

Anna Lena Schaaf wist haar koppositie te behouden na de cross en staat bovenaan met slechts 24.1 strafpunten. Daarmee zette de amazone een mooi resultaat neer voor haar team. Landgenote Ann-Catrin Bierlein volgt op plaats twee met 25,3 strafpunten. Het Duitse team staat mede dankzij de resultaten van beide amazones aan kop in de landenwedstrijd. Team Ierland staat op de voorlopige tweede plaats gevolgd door Groot-Brittannie op plaats drie. Morgen wordt de strijd definitief beslist in het afsluitende springparcours.

Ann-Catrin Bierlein. Foto: Tabitha de Bie

In de teamwedstrijd staat Duitsland bovenaan, Ierland tweede en Groot Brittanië derde. Morgen staat het afsluitende springparcours op het programma. Het zal wordt nog een spannende eindstrijd, want onder andere Ierland en Groot-Brittannië liggen wat punten betreft dicht bij elkaar.

Uitslag na de crosss individueel
Uitslag na de crosss teams