EK Maarsbergen: Young Riders voorlopig derde

Morgane Euriat. Foto: Tabitha de Bie

Na de cross van vandaag staat Nederland in het tussenklassement op de voorlopige derde plaats. Na een pittige crossdag gaat Frankrijk aan de leiding, gevolgd door Groot-Brittannië. In het individuele klassement gaat Morgane Euriat aan de leiding met Baccarat D’Argonne. Op plaats twee staat de Duitse Emma Brüssau met Dark Desire gevolgd door de Britse Isabelle Upton met Cola.

Levi Driessen staat er voor Nederland individueel het best voor. Na de onderdelen dressuur en cross staat hij met 45.6 strafpunten op een voorlopige zeventiende plaats in het klassement. Nina de Haas volgt op plaats 23 en Olivia Pleysier staat voorlopig op plaats 27.

Levi Driessen. Foto: Tabitha de Bie

Lastig parcours

Veel combinaties kwamen vandaag in het parcours in de problemen. Hierdoor werd het klassement zowel individueel als in de landenstrijd flink door elkaar geschud. Maar liefst 21 combinaties wisten de eindstreep niet te halen, voor anderen leverde de cross geen enkel probleem op. Hierdoor wisten onder andere de Franse teamcombinaties de winst te pakken, terwijl voor onder andere Duitsland en België niet ieder teamlid de eindstreep wist te halen. Hierdoor staat Frankrijk er voorafgaand aan het afsluitende springparcours in zowel het individuele als in het landenklassement het best voor. De verschillen zijn echter niet heel groot, waardoor er morgen nog van alles mogelijk is.

Emma Brüssau. Foto: Tabitha de Bie

Ook de Junioren kwamen vandaag in actie in Maarsbergen, maar zij kregen te maken met pech, waardoor het team in het klassement wegzakte. Lees hier meer over wedstrijd van de Junioren.

Klik hier voor uitslagen