21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Simon Delestre op weergaloze wijze naar winst in GP Amsterdam

Op weergaloze wijze heeft Simon Delestre vanavond de Grote Prijs van Amsterdam gewonnen. In de barrage wist de Fransman het gaspedaal van Hermes Ryan bij aanvang al goed te vinden en na de eerste hindernis kwam daar ook nog eens de turbo bovenop.

Het dak ging er af vanavond in Amsterdam. Het publiek op de tribune leefde met name in de barrage mee met alle combinaties. Doodse stiltes wisselden elkaar af met luid gejoel, aanmoedigend gefluit en applaus en dat moet de combinaties zeker ook dat beetje extra hebben meegegeven.

Zeven combinaties moesten de strijd met elkaar beslechten in deze Grote Prijs van Amsterdam en Daniel Deusser mocht de eerste tijd noteren. Met Jasmien vd Bisschop was de Duitser erop gebrand een goede rit neer te zetten. Met een geklokte tijd van 31.94 seconden zette Deusser de tijd meteen op scherp voor zijn concurrenten en daarmee was de toon gezet.

Met het mes tussen de tanden werd er gereden. De winnaar van vorig jaar Marc Houtzager wist met de nog maar 10 jaar jonge Sterrehof’s Edinus een prachtige nulronde neer te zetten, maar daarvoor was net iets te veel tijd nodig met een uiteindelijke vijfde plaats tot gevolg. Voor Maikel van der Vleuten en Bart Bles pakte hun met risico gereden ritten niet goed uit, beiden moesten vier strafpunten noteren.

Het was Simon Delestre die er als enige in slaagde vanavond om de tijd van Daniel Deusser te overtreffen. Met een spectaculaire rit, aangemoedigd door publiek wist de combinatie ruim onder de tijd van Daniel Deusser te duiken en daarmee de hoofdprijs binnen te halen.

Rolf-Göran Bengtsson plaatste zich als derde met Oak Grove’s Carlyle en Pieter Devos was met Jade vd Bisschop een fractie langzamer en werd vierde in het klassement.

Bekijk hier de uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles