21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Maikel van der Vleuten trakteert Amsterdams publiek op Nederlandse overwinning

Op spectaculaire wijzen heeft Maikel van der Vleuten de overwinning van de Rai Amsterdam Prize in de wacht gesleept. De springruiter wist met de merrie Dana Blue zijn concurrenten middels een razendsnelle rit achter zich te laten. De volle tribunes

Ook Jur Vrieling wist een podiumplek te bemachtigen met VDL Glasgow v/h Merelsnest N.O.P. De 13-jarige hengst zette de derde tijd neer en eindigde daarmee op een derde plaats op het podium. De Italiaan Michael Cristofoletti wist zich tussen de twee Nederlanders te nestelen. Voor zijn omloop met Belony had de ruiter 35.10 seconden nodig en dat was goed voor de tweede plaats in deze rubriek.

In totaal wisten dertien combinaties zich vanavond te plaatsen voor de barrage, waarbij routinier John Whitaker er als eerste in slaagde om een foutloze omloop te rijden. De Ier Michael Duffy slaagde er niet veel later in ook foutloos te blijven, waarna nog tien andere combinaties zich wisten te plaatsen. Kevin Staut besloot niet van start te gaan in de barrage, waardoor er twaalf combinaties van start gingen in de barrage.

Kansberekening

Met vijf Nederlanders in de barrage lag de kans op een Nederlandse overwinning rond de 40 procent, maar de wedstrijd moest natuurlijk nog wel worden gereden. Uiteindelijk wisten drie Nederlanders zich met hun foutloze omlopen zelfs in de top vier te plaatsen met de razendsnelle Maikel van der Vleuten voorop. Jur Vrieling met Glasgow vh Merelsnest volgde op plaats drie en Angelique Hoorn werd met Brego R ’n B vierde.

Pieter Devos, Christian Kukuk en Yuri Mansur slaagden er ook in foutloos te blijven in de barrage en eindigden respectievelijk op plaats vijf, zes en zeven.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles