Isabell Werth maakt favorietenrol meer dan waar in WB kür

/nieuws/nieuws_img/Isabell Werth 26012019.jpg
Isabell Werth met Weihegold OLD. Foto: Judith Kuivenhoven

Met overmacht was het opnieuw de Isabell Werth, die de overwinning pakte in de kür op muziek. De amazone danste met Weihegold OLD naar een magistrale score van 86.810 procent en maakte haar favorietenrol opnieuw meer dan waar.

Voor volgepakte tribunes verscheen de crème de la crème van de internationale dressuur in de piste om het publiek te trakteren op prachtige küren op muziek. Maar het bleek uiteindelijk een echt Duits feestje te worden in Amsterdam. Helen Langehanenberg ging geruime tijd aan de leiding met Damsey FRH met een prachtige sccore van 82.42 procent. Landgenote Dorothee Schneider wist met haar kür met Sammy Davis Jr. eveneens te imponeren en kwam met haar score van 82.675 procent net boven haar landgenote uit.

Laatste starter Isabell Werth maakte haar favorietenrol meer dan waar. Na de overwinning in de Grand Prix wist de amazone opnieuw met Weihegold OLD te imponeren. De jury beoordeelde de kür met de hoogste score. Met 86.81 procent op het protocol bedroeg het gat tussen de nummers één en twee ruim vier procent. “Vandaag ging het beter dan gisteren, ondanks een klein foutje in de kür ben ik meer dan tevreden”, aldus de winnares.

Publiekslieveling Dream Boy kreeg de handen flink op elkaar in Amsterdam. Onder het zadel bij Hans Peter Minderhoud wist de zwarte Vivaldi zoon het publiek te bekoren. Helaas werd de score gedrukt doordat Dream Boy struikelde bij de eners. Het enthousiasme bij het publiek was er echter niets minder om en onder luid applaus mocht de combinatie de ring verlaten met 81.38 procent op het protocol en een vijfde plaats in het eindklassement. “Ik was blij met m’n proef vandaag, maar het was natuurlijk dan Dream Boy struikelde. Alles bij elkaar voelde vandaag fijner aan dan gisteren”, reageerde Hans Peter na afloop tijdens de persconferentie.

Voorlaatste starter Patrik Kittel eindigde op plaats vier met Delauney OLD. De Zweedse dressuurcombinatie reed een nagenoeg foutloze kür en dat betaalde zich uit in 82.290 procent.

Imke Schellekens-Bartels benadrukte na afloop het hoge niveau van deze wereldbekerwedstrijd met maar liefst 7 combinaties die boven de 80 procent scoorden was het niveau vandaag hoog.

Bekijk hier de uitslag