21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Twee winnaars in Six Bar Outdoor Gelderland


Veel publiek was afgekomen op de spectaculaire six bar van Outdoor Gelderland. Maar liefst veertien combinaties hadden zich aangemeld voor deze indrukwekkende afvalrace.
 
De hoogste van de zes hindernissen stond in ronde één afgesteld op een hoogte van 1.60m en dat leverde voor slecht drie combinaties problemen op. In de eerste barrage werden de hindernissen opgehoogd met 10cm, waardoor de hoogste hindernis op 1.70m uitkwam. Alle combinaties wisten hier met glans overheen te springen en dat betekende dat ook de tweede barrage uit elf combinaties bestond.

In die derde barrage werden de hindernissen opnieuw verhoogd, wat de hoogste hindernis op 1.80m bracht. In deze barrage werd de selectie flink uitgedund. Maar liefst vijf combinaties moesten het veld ruimen na deze ronde, waardoor er nog slechts vijf combinaties overbleven voor de vierde barrage. Kim Emmen, Lars Kuster, Bart Bles, Roger Chammas (LBN) en Victoria Gulliksen (NOR) moesten vervolgens over 1.90m proberen te springen om een ronde verder te kunnen komen. Voor Kim Emmen en haar hengst Delveaux (v. Chacco Blue) leverde dit geen problemen op en ook Lars Kuster stuurde zijn Cassandra zonder problemen over de hoge hindernis heen. De hengst Damino van Lange Weeren (v. Chin Chin) van Bart Bles leek ook geen enkel probleem te hebben met het parcours, waarmee er drie combinaties zeker waren van een plek in de vijfde barrage. Voor Roger Chammas en Victoria Gulliksen stopte de wedstrijd hier. Beide paarden geraakten niet foutloos over de hoge hindernissen.

Terwijl Bart Bles had besloten de handdoek in de ring te gooien, waagden Kim Emmen en Lars Kuster beiden nog een poging om over de twee meter hoge hindernis te springen. Terwijl het publiek doodstil vanaf de kant toekeek wist Kim Emmen als eerste haar paard glansrijk over de hoge hindernissen te sturen. Lars Kuster wist vervolgen ook zijn paard probleemloos over de hindernissen heen te sturen, waardoor de wedstrijd eindigde met twee jonge talentvolle winnaars.

Bekijk hier de uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles