21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Razendsnelle Wilton Porter wint 1.50m rubriek Outdoor Gelderland

De driesterren Big Tour van Outdoor Gelderland is vanavond gewonnen door de jonge Amerikaanse springruiter Wilton Porter.

De pupil van Jeroen Dubbeldam had zich samen met 18 andere combinaties geplaatst voor de barrage van de 1.50m rubriek. Pieter Clemens was een van de geplaatsten, maar hij besloot zich terug te trekken, waardoor er uiteindelijk zeventien combinaties startten in de barrage.

Het barrage parcours bleek voor menig combinatie een onmogelijke opgave. Door de scherp gestelde tijd en de lastige lijnen met de steilsprong als laatste hindernis sneuvelden vele combinaties. Slechts drie combinaties wisten een mooie nulronde te rijden binnen de gestelde tijd.

Daar waar anderen sneuvelden reed de gedreven Wilton Porter, onder toeziend oog van zijn trainer Jeroen Dubbeldam en zijn broer Lucas, zijn ronde met de hengst Caletto Cabana (v. Cassini I). Het jonge talent deed dat in de razendsnelle tijd van 43.26 seconden en dat leverde hem de hoofdprijs op.

Ook Jens van Grunsven wist foutloos te blijven in deze spannende barrage. Met zijn merrie Cika had Van Grunsven iets langer nodig om het parcours te kunnen voltooien, maar de geklokte tijd van 44.29 seconden was ruim voldoende voor een mooie tweede plaats in deze rubriek.

Het internationaal gekleurde podium werd compleet gemaakt door de Italiaan Roberto Previtali, die met de ruin Sirius du Granit (v. Orlando) ook een goede poging liet zien om de winnende rit neer te zetten.

Het was Hendrik-Jan Schuttert die in de barrage de snelste tijd wist neer te zetten met een tijd van 42.55 seconden. Helaas moest de springruiter met zijn Balboa Hs een balk incasseren, waardoor de overwinning aan hun voorbij ging.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles