14.3 C
New York
donderdag, oktober 6, 2022

Buy now

Jumping Mechelen: Christian Ahlmann pakt derde WB zege

Met veertig internationale combinaties op de startlijst ging de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen van start. Veel combinaties kregen te maken met fouten in het 1.60m parcours dat behoorlijk pittig bleek met een driesprong bestaande uit een triple bar en twee steilsprongen en daarna nog een brede oxer in de laatste lijn.

Een internationaal gezelschap van 12 combinaties wist zich uiteindelijk geplaatst voor de barrage. Zes Belgische, drie Duitse, een Britse, een Franse en een Egyptische combinatie vormden het kleurrijke gezelschap dat van start mocht in het barrageparcours in de strijd om de overwinning.

Het was uiteindelijk de Duitse springruiter Christian Ahlmann die ook vandaag weer de snelste bleek met zijn Taloubet Z (v. Galoubet). Hij wist het parcours foutloos en in de snelste tijd, 39.22, te trotseren en schreef daarmee voor de derde keer een wereldbekerwedstrijd op zijn naam.

Vier Belgische combinaties, in meerderheid vertegenwoordigt in de barrage, volgden op plaats twee, drie en vier. Niels Bruynseels kwam met Cas de LiberteĀ  het dichtst in de buurt van de tijd van Ahlmann en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Jerome Guery en Papillon Z bleven foutloos in een tijd van 40.57s en dat was voldoende voor een derde plaats.

Nederlandse springruiters Harrie Smolders, Jur Vrieling en Leopold van Asten strandden in de eerste omloop en eindigden respectievelijk op plaats 15, 22 en 27.

Voor de tussenstand in het wereldbekerklassement betekent dit dat Christian Ahlmann (DUI) zich stevig heeft genesteld op een eerste plaats met 77 punten. Fransman Simon Delestre volgt op afstand op plaats twee met 51 punten en met slechts 1 punt minder staat Jos Verlooy (BEL) op nummer drie. Beste Nederlander in deze lijst is Harrie Smolders met 36 punten.

klik hier voor de uitslag van de wereldbekerwedstrijd
Klik hier voor de tussenstand van het wereldbekerklassement

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,514VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles