Jumping Mechelen: Patrik Kittel wint GP kür, Visser op twee

/images/Tommie Visser 28122015.jpg
Tommie Visser en Vingino. foto: Tabitha de Bie

Gisteren won de Zweedse combinatie, Patrik Kittel en de negenjarige ruin Delauney, de Grand Prix en vandaag maakten zij in Mechelen de verwachtingen opnieuw waar in de CDI-5* Grand Prix kür op muziek. Door vier van de vijf juryleden werd Kittel op één geplaatst en de score loog er niet om. Met een percentage van 78.575% pakte Patrik Kittel de overwinning vandaag.

Met een score van 76.075% volgde Tommie Visser met de dertienjarige Vingino op plaats twee. De jury was nogal verdeeld over de proef van Visser zo waardeerde één jurylid de kür zelfs met een achtste plaats. De totaalscore was echter ruim voldoende om de nummer drie van vandaag, de Finse Terhi Stegars, voor te blijven. Steghars zag de kür beloond worden met een score van 75.575% en dat was net voldoende om de Belgische amazone Fanny Verliefden voor te blijven. Verliefden eindigde met haar Annarico dus net naast het podium op een vierde plaats.

Katja Gevers kon met de 15-jarige Thriller (v. Gribaldi) de jury van vandaag onvoldoende imponeren. Zij eindigde onderaan het klassement met een score van 72.150%.

Bekijk hier de uitslag