Jumping Mechelen: Grand Prix gewonnen door Patrik Kittel

  /images/dressuur 27122015.jpg
  Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

  Vandaag stond in Mechelen de vijfsterren Grand Prix dressuur op het programma. Zeventien internationale combinaties stonden op de startlijst, waarvan vier Nederlandse combinaties. Twee Nederlandse combinaties wisten te eindigen in de top acht van vandaag.

  Katja Gevers kreeg voor haar proef met Thriller (v. Gribaldi) een score van 69.860% toebedeeld wat uiteindelijk goed bleek voor een achtste plaats. Voor Tommie Visser en de dertienjarige ruin VarioHippique’s Vingino zat er niet meer in dan een vijfde plaats. De combinatie maakte een dure fout in de wissels om de pas, waardoor de score bleef steken op 71.540%.

  De winst ging vandaag met een percentage van 76.640% naar de Zweedse ruiter Patrik Kittel en zijn paard Delauney (v. Dr. Doolittle). De uitgestrekte draf en de piaffe werden door de jury beloond met achten en negens. Het gat tussen de nummer een en twee van vandaag was enorm groot. De Duitse amazone Jessica von Bredow-Werndl zag haar proef met Zaire niet hoger beloond worden dan 72.720%, wat goed genoeg was voor de tweede plaats van vandaag, maar bijna vier procent scheelde met de winnende score van Kittel.

  Jeroen Devroe (BEL) werd voor zijn proef met Eres DL beloond met 72.220% en dat was goed voor de derde plaats.

  Morgen wordt de World Dressage Masters Kür op muziek verreden vanaf 16:00.

  Bekijk hier de volledige uitslag.