23.1 C
New York
maandag, mei 29, 2023

Buy now

Olympisch Kader voor Harrie Smolders en Emerald

Harrie Smolders en zijn in topvorm verkerende paard Emerald zijn gepromoveerd naar het Olympisch kader van de Nederlandse springruiters. Voor Harrie Smolders is dit het tweede paard, waarmee hij is opgenomen in het Olympisch kader van de bondscoach Rob Ehrens.

Met de elfjarige hengst Emerald won Harrie Smolders vorige week de wereldbekerwedstrijd in Washington. Afgelopen zondag verdienden ze vier wereldbekerpunten in de kwalificatiewedstrijd in het Noord-Amerikaanse Lexington. Daarmee staat Smolders nu op de derde plaats in de tussenstand om de wereldbeker in de West Europese league.

Het outdoor seizoen begonnen Smolders en Emerald (v.Diamant de Semilly) het afgelopen voorjaar goed met tweede plaatsen in de Grote Prijzen van Lanaken en Lummen. Ze zorgden voor foutloze ronden in verschillende Furusiyya Nations Cup wedstrijden. Topklasseringen waren er verder in de Grote Prijzen van Sankt Gallen en Rotterdam.

Door hun goede resultaten in het wereldbekercircuit lijkt Smolders zich te gaan plaatsen voor de wereldbekerfinale komend jaar in Gothenburg. Met twee paarden in het Olympisch kader zal het vizier van Harrie Smolders verder gericht zijn op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Stand Wereldbeker West-Europese league, na 3 van de 11 wedstrijden + 2 wedstrijden in USA
1. Penelope Leprevost (FRA), 40 pnt
2. Romain Duguet (Zwi), 35 pnt
3. Harrie Smolders (Grobbendonk), 33 pnt
19. Maikel van der Vleuten (Someren), 11 pnt
21. Henk van de Pol (Waalre), 10 pnt
28. Jur Vrieling (Holwierde), 9 pnt

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,790VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles