Selectie voor Louis Venhorst Fourage Trophy in volle gang

/nieuws/nieuws_img/Louis Venhorst Trophy 04112015.jpg
De Louis Venhorst Fourage Trophy krijgt een vervolg. Hier finalewinnares 2014 Valerie Vaanholt tijdens de huldiging met Louis Venhorst en dochter Angélique. Foto FotoTrailer

De strijd om de finaletickets om de Louis Venhorst Fourage Trophy is in volle gang. De finales stellen landelijke ruiters in de gelegenheid om deel te nemen aan de eerste week van het internationaal springconcours Jumping de Achterhoek op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De L-ruiters rijden op donderdag 26 november hun finale, de M-ruiters springen op zaterdag 28 november.

Tijdens Jumping Lichtenvoorde op Paardensportcentrum Lichtenvoorde en in Denekamp zijn de eerste zestien finaletickets (vier per klasse) vergeven. De komende selectiewedstrijden worden verreden in Laag Soeren (zondag 15 november), tijdens de Twentse Ruiterdagen Saasveld (zaterdag 14 november) en Jumping Indoor Luttenberg (donderdag 19 november).

Het is het tweede jaar op rij dat fouragehandelaar Louis Venhorst uit het Achterhoekse Megchelen zijn naam verbindt aan deze competitie. “We willen jong talent graag helpen een stapje hogerop te komen en de mogelijkheid bieden om op zo’n topevenement aan de start te verschijnen”, vertelt Louis Venhorst, die tijdens Jumping de Achterhoek het stro en hooi voor de internationale springpaarden levert. Het Duits kruidenhooi van Venhorst is zeer gewild onder de topruiters. Niet alleen omdat de paarden het graag eten, maar omdat het hooi een belangrijke schakel is om topprestaties te kunnen leveren. Onder de klanten bevinden zich Gerco Schröder, IJsbrand Chardon, Jos Verlooij, Harrie Smolders, Gert-Jan Bruggink, Hendrik-Jan Schuttert en dekstation De Radstake.

Reeds geselecteerde finalisten:
Vragender, klasse L:
Joost Mulder met Grace-Rose (v. Zambesi)
Julian Kok met Grappenmaker
Steven Veldhuis met Redmill Corchis (v. Maximum Joe)
Joey Lansink met Dior ZK (v. Wallenberg).

Vragender, klasse M:
Eva Oude Wolcherink met Calida SDH (v. Calido I)
Julian Kok met Flauwekul (v. Padinus)
Steven Veldhuis met Frits (v. Numero Uno)
Maud Roosendaal met Blom’s Funaniem (v. Unaniem).

Denekamp, klasse L:
Kirsten Honekamp met Valentina B
Roderick van den Engh met Maximus (v. Contendro I)
Eline Kamphuis met Uma (v. Quick Star)
Ties Rothstegge met Felix (v. Umeunig Z)

Denekamp, klasse M
Jutta Roger met Finchen
Manon Damhuis met Miss Eowyn (v. Dulf van den Bisschop)
Emiel Richter met Evitha (v. Unaniem)
Jesse Seiger met Fiore (v. Astrello)