21.8 C
New York
zondag, augustus 14, 2022

Buy now

Para ruiters werken aan doelen in het Engelse Slapton

In het Engelse Slapton op Bury Farm nam een Nederlands para-dressuurteam deel aan een internationale wedstrijd. Demi Vermeulen en haar paard Vaness hadden als doel gesteld hun plaats op de wereldranglijst te verbeteren. Dat zou  namelijk een extra startplaats op kunnen leveren in Rio voor het Nederlandse team. Met een tweede en eerste plaats met 68,4% in de teamtest 70,9% in de individuele test zette Vermeulen alvast een goede stap.

Bondscoach Joyce Heuitink legt uit: “Om een vijfde (individuele) ticket voor de Paralympische Spelen in Rio te verdienen, is het belangrijk dat de vijfde Nederlandse ruiter op de wereldranglijst zo hoog mogelijk eindigt. De vijf landen met de beste nummers vijf verdienen namelijk dit ticket! Demi Vermeulen is nu onze zesde Nederlandse, Lotte Krijnsen de vijfde. Wij moeten er de komende tijd alles aandoen de klassering van onze ruiters zo hoog mogelijk te krijgen, zodat er een extra ticket voor Nederland is veilig gesteld.”

Demi Vermeulen reisde met het hele gezin in de herfstvakantie naar Engeland. Zo vaak komt dat niet voor, met zijn allen vakantie”, lachte ze. Demi was erg blij met het verloop van de wedstrijd: “Natuurlijk ging het dit voorjaar een aantal wedstrijden wat minder en heb ik ook zelf in het ziekenhuis gelegen vanwege een weer opnieuw actieve bacterie in mijn voet. Deze resultaten zijn echt een opsteker! Vaness liep erg fijn. Ze had de rust in haar lijf en stond er goed aan.”

Nicole den Dulk had ook haar eigen doelen met de wedstrijd in Slapton: rijden met meer durf. Ook dat doel werd gehaald. Ze werd met Wallace drie keer tweede achter de Britse ster Lee Pearson met Zion. Haar durf kan zij nu gaan demonstreren met een nieuw avontuur in Pilot Point Texas: haar debuut tijdens het world reining event in Oklahoma City.

Voor de landenwedstrijd debuteerden Petra van Oostrum en Joyce Campagne in het team in grade III en IV. Ze hadden een verdienstelijk debuut en bereikten beiden de finale met de Kür.
Het team eindigde na Engeland, Ierland en Frankrijk buiten de ereplaatsen op plaats vier.

In januari telt de nieuwe internationale wedstrijd in Genemuiden ook nog mee voor de plaatsing op de wereldranglijst.
Verder richten de Nederlandse paradressuur-sporters zich natuurlijk hoofdzakelijk op het nieuwe seizoen van de competitie van de KNHS Para Dressuur Trophy, die op 21 november in Harmelen van start gaat.

UITSLAGEN:
Teamtest
Grade Ib: 2. Nicole den Dulk, Wallace NED, 71,867%;
Grade II: 2. Demi Vermeulen, Vaness NED, 68,480%; 9. Yvette van Geenen, Happy Hero II NED, 63,529%;
Grade III: 8. Joyce Campagne, Count NED, 66,228%;
Grade IV: 4. Petra van Oostrum, Don Jovi NED, 65,228%;

Individuele proef
Grade Ib: 2. Nicole den Dulk, Wallace NED, 68,563%;
Grade II: 1. Demi Vermeulen, Vaness NED, 70,952%; 6. Yvette van Geenen, Happy Hero II NED, 65,524%;
Grade III: 5. Joyce Campagne, Count NED, 66,667%;
Grade IV: 4. Petra van Oostrum, Don Jovi NED, 64,762%;

Landenwedstrijd:
1. GBR 436,497 %;
2. IRL 406,750%;
3. FRA 404,894%;
4. NED 402,328%;
5 HKG 383,076%;

Kür op muziek
Grade Ib: 2. Nicole den Dulk, Wallace NED, 72,2350%;
Grade II: 2. Demi Vermeulen, Vaness NED, 72,250%;
Grade III: 2. Joyce Campagne, Count NED, 67,667%;
Grade IV: 3. Petra van Oostrum, Don Jovi NED, 64,583%.

SourceKNHS

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,432VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles