Pénélope Leprevost wint Wereldbekerwedstrijd in Lyon

/images/Penelope Leprevost 02112015.jpg
Pénélope Leprevost hier met Ratina d'la Rousserie. foto: Tabitha de Bie

De wereldbekerwedstrijd in Lyon op een hoogte van 1.60m met barrage is op onovertroffen wijze gewonnen door de Francaise Pénélope Leprevost en haar paard Flora de Mariposa (v. For Pleasure).

De amazone, die voor thuispubliek reed, wist op vrijdagavond ook al de 1.60m CSI-5* wedstrijd op haar naam te schrijven met haar uitmuntend presterende Flora de Mariposa.

De combinatie wist het pittige barrageparcours in een tijd van 40.64s foutloos te doorkruisen en hield daarmee de overige zes barrage combinaties op afstand. Christian Ahlmann (DUI) kwam met Taloubet Z (v. Galoubet A) nog het dichtst in de buurt van de Francaise, maar hij bleef met een rondetijd van 41.27s steken op een tweede plaats in het klassement.

De derde plaats ging naar de Zwitser Romain Duguet met de merrie Quorida de Treho (v. Kannan).

Na haar overwinningen eerder in Oslo en de winst nu in Lyon, gaat Pénélope Leprevost met 40 punten aan de leiding in de West Europese Liga. Romain Duguet (ZWI) volgt op plaats twee met een totaal van 35 punten. Harrie Smolders vult met 29 punten de derde plaats in het tussenklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand in het klassement.