maandag, mei 20, 2024

Werth en Quantas aan kop in Den Bosch

In Den Bosch werd een onbetwistbare triomf gevierd door Isabell Werth, die een meesterlijke prestatie neerzette tijdens de Wereldbeker Grand Prix. De Duitse amazone overtrof haar rivalen met verve, terwijl Charlotte Fry met Everdale de tweede plek veroverde met een aanzienlijk verschil van meer dan anderhalf procent. Emmelie Scholtens bracht met een score van 73.652 procent een ode aan Nederland op het podium.

Bruisend Indoor Brabant

Het internationale paardenevenement Indoor Brabant bruiste al voordat de eerste hoef de grond raakte. Het publiek was op deze openingsdag al in veelvoud aanwezig om het internationale deelnemersveld aan te moedigen. Zeventien dressuurcombinaties, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, waaronder Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Zwitserland, Marokko, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en uiteraard Nederland, betraden dan ook vol enthousiasme de arena voor de Wereldbeker Grand Prix.

Sterke score voor Werth

Isabell Werth met DSP Qauntaz

Dirk-Jan van de Water en de 13-jarige ruin Hexagon’s Grandville gaven een degelijke vertoning die hen kortstondig aan de leiding bracht met een score van 67.478 procent. Maar al snel werd deze positie overgenomen door Devenda Dijkstra met de 12-jarige Hero (v. Johnson), die slechts een fractie hoger scoorde. Het podium leek binnen handbereik voor de Nederlandse amazone, tot de doorgewinterde Duitse amazone Isabell Werth de piste betrad met de 14-jarige DSP Quantaz (v. Qauterback). Na een korte rustperiode eerder in januari, waarin Werth haar Quantaz op Jumping Amsterdam uitbracht en een verdienstelijke tweede plaats behaalde in zowel de Grand Prix als de kür op muziek, zette ze vandaag opnieuw een sterke score neer van 75.782 procent, waarmee ze overtuigend de eerste plaats veroverde. De Britse Charlotte Fry kwam uiteindelijk het dichtst bij het resultaat van de Duitse topamazone en eindigde als tweede op het podium.

Teleurstelling voor Zweistra

Voor Thamar Zweistra verliep de grand prix allesbehalve naar wens. De amazone hoorde al vroeg in de proef de bel luiden vanwege bloed in de mond bij haar paard Ich Weiss. De combinatie werd uitgesloten van deelname en moest de piste onverrichter zake verlaten

Nederland op valreep op podium

Emmelie Scholtens en de 11-jarige Indian Rock (v. Apache) waren bijna als laatste aan de beurt om de hoofdpiste te betreden. De diepdonkerbruine hengst maakte een sterke indruk op een verdeelde jury. Terwijl het Zweedse jurylid de proef als eerste plaatste, zag de Franse jury niet meer dan een zesde plaats. Desondanks plaatsten de overige juryleden deze combinatie unaniem op de derde plaats. Dit bracht een last-minute vreugde voor het voornamelijk Nederlandse publiek, dat op de valreep werd getrakteerd op een Nederlandse combinatie op het podium.

Derde plaats voor Emmelie Scholtens en Indian Rock

Volledige Uitslag

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

3,471FansLike
719VolgersVolg
717VolgersVolg
- Advertisement -spot_img

Latest Articles