24.3 C
New York
maandag, mei 29, 2023

Buy now

Ward pakt tweede Rolex GP op rij

De Amerikaanse springruiter McLain Ward pakte vanmiddag, op de slotdag van Indoor Brabant, zijn tweede Grand Slam titel van het seizoen. Met de 17-jarige merrie HH Azur zette Ward, op spectaculaire wijze, de winnende tijd neer in de 16 combinaties tellende barrage.

De tribunes waren volgepakt voor de slotrubriek van Indoor Brabant en het publiek werd niet teleurgesteld. Henrik von Eckermann en Julien Epaillard zorgden er al vroeg in de wedstrijd voor twee prachtige foutloze omlopen. Daarmee was de weg vrij voor de barrage. Gaandeweg de eerste omloop wisten nog eens 14 combinaties, van de in totaal 35 starters, zich te plaatsen voor de barrage. Onder hen ook de Nederlanders Willem Greve en Lars Kersten.

Barrage

Henrik von Eckermann ging als eerste van start. Hij reed zijn omloop met King Edward met het mes tussen de tanden in een zeer verdienstelijke tijd. Julien Epaillard liet zich niet door die tijd van de wijs brengen. Hij dook met Donatello D’Auge ruim onder de tijd van zijn Zweedse concurrent. Hoewel beide springruiters op het podium zouden eindigen was het de Amerikaan McLain Ward die uiteindelijk de winst zou pakken met een spectaculaire omloop met HH Azur.

Pech voor Greve

Willem Greve zag een podiumplek al op de tweede sprong in rook opgaan. Hij moest uiteindelijk 12 strafpunten noteren met Grandorado TN N.O.P.

Marc Houtzager wist in de barrage de balken te laten liggen. Met Holey Moley eindigde hij op plaats negen in het klassement.

Lars Kersten beste Nederlander

Ook Lars Kersten wist de Nederlandse eer hoog te houden. Dat deed hij door als laatste starter in de barrage een foutloze omloop neer te zetten. Hij eindigde met Halilea op een verdienstelijke zesde plaats. Dat leverde hem bovendien een mooi bedrag uit de prijzenpot op. “Ik heb geprobeerd zo snel mogelijk te rijden. Ik denk dat ik tijd ben verloren op weg naar de dubbel, maar ik ben heel blij met dit resultaat”.

Tweede Grand Prix op rij

McLain Ward wist de eerste Grote Prijs van de Rolex Grand Slam al te winnen in Genève.Met de wedstrijd van vanmiddag heeft hij inmiddels twee Rolex Grand Prix overwinningen op zijn naam dit seizoen. De Amerikaan vliegt speciaal voor deze wedstrijd met zijn paard heen en weer vanuit Wellington.

“Na Genève hebben we besloten dat we Azur opnieuw zouden laten starten in de Rolex Grand Prix, mits ze natuurlijk in goede gezondheid zou verkeren. In Wellington heeft ze alleen een wedstrijdje gelopen als opwarmertje voor Den Bosch. Natuurlijk is het altijd een uitdaging wanneer je van een outdoor evenement gaat starten in een indoor evenement, maar Azur is gelukkig gepokt en gemazeld. Ik heb gelukkig bovendien een fantastisch team om me heen”.

McLain Ward wint Rolex Grand Prix met HH Azur
McLain Ward winnaar Rolex Grand Prix Den Bosch met HH Azur

Neuslengte verschil

Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 vandaag was minimaal. En tot de laatste lijn leek het er op dat Julien Epaillard zou gaan winnen met de snelle Donatello D’Auge. Maar HH Azur wist er met een neuslengte verschil toch een Amerikaanse overwinning van te maken. Maar voor Epaillard was de tweede plek evengoed een succes. “Mijn paard is nog maar 10 jaar, dus ik ben echt heel blij met deze plek. Die laatste lijn was gewoon erg lang en ik wilde geen hele grote risico’s nemen”.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,790VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles