2.1 C
New York
donderdag, december 1, 2022

Buy now

Team NL en USA op gedeelde eerste plaats

Na de eerste proef van de Nations Cup Dressuur op het CHIO Rotterdam staan TeamNL en team USA op een gedeelde eerste plaats. Met ruim 3 procent verschil op de nummer 2 pakte Dinja van Liere maakte met Hermès de winst in een zonovergoten Kralingse Bos. Emmelie Scholtens werd op Indian Rock vierde daarmee eindigde TeamNL op de voorlopige gedeelde eerste plaats.

De jury zette Dinja van Liere en haar KWPN-erkende Hermès (v. Easy Game) unaniem op de eerste plaats, de score viel met 79.739% net onder de 80 procent uit. Daarmee stond ze zelfs ruim 3.5% los van de concurrentie. Dinja was naar eigen zeggen dan ook tevreden: “Ik ben echt heel blij en tevreden met onze proef vandaag. Vorig jaar was wat moeizaam, ik ben blij dat ik nu fijner heb kunnen rijden. Hèrmes voelde heel goed aan. Hij is sowieso in topvorm en wordt steeds beter. Er zijn nog wat kleine dingen die beter moeten en ik wil eigenlijk over die 80 procent heen. Dus ik wil nog beter maar ben vandaag heel erg blij met hem.”

Ruimte naar boven

Bondscoach Alex van Silfhout was ook tevreden met de prestatie van Van Liere. “Ik ben heel erg blij met Dinja. Emmelie kan nog beter. Natuurlijk is het nog een jong paard, maar ik hoop dat ze dit weekend nog wat omhoog kan klimmen. Thamar maakt eigenlijk nooit fouten in de eners en appuyementen, maar nu slopen er twee grote, kostbare fouten in. Uiteraard heb ik haar al gestraft,” grapt de chef d’équipe met een knipoog. CHIO Rotterdam geldt als derde observatiewedstrijd richting het WK in Herning begin augustus. “Een grote wedstrijd in zo’n entourage en onder deze omstandigheden is heel waardevol voor mij en geeft ook een idee wat er komen gaat. Ik ben nieuwsgierig wat er zaterdag gaat gebeuren,” besluit Van Silfhout.

Emmelie Scholtens en Indian Rock op vier

Aangezien Desperado N.O.P. nog niet fit is, zadelde Emmelie Scholtens haar tweede KWPN-hengst, de Apache-zoon Indian Rock. Ondanks zijn negenjarige leeftijd, maakt de hengst al veel indruk in de koningsklasse. Emmelie’s proef werd beloond met 72.783% en dat resulteerde in de vierde positie. Zoals Alex van Silfhout al aangaf, kende Thamar Zweistra vandaag enkele dure fouten en zij moest genoegen nemen met 69.652%. Daarmee bleef zij met Hexagon’s Ich Weiss (v.Hexagon’s Rubiquil) op plaats vijftien nog net voor op teamgenoot Lynne Maas en Eastpoint (v.Westpoint).

Landenstrijd gaat zaterdag verder

De Zweedse Patrik Kittel eindigde met 76.13% op de tweede plek, net voor Ashley Holzer die voor team USA uitkomt. De Verenigde Staten deelt de voorlopige leiding in de landenstrijd met Nederland, met Zweden in de achtervolging. Zaterdag gaat de teamstrijd verder en zal ieder land twee combinaties naar de Grand Prix Special afvaardigen en twee combinaties zullen hun nationale vlag verdedigen in de Kür op Muziek.

Judith Ribbels wint nationale Special

Voor de vroege vogels was er vanochtend de nationale Grand Prix Special. Judith Ribbels (Eibergen) was gisteren met haar Fun Fun EB (v. Sorento) al sterk van start gegaan in de nationale Grand Prix. Daar behaalde het duo ruim 71% en een derde plaats, vandaag deed zij er nog een schepje bovenop. Het scorebord toonde 72.447% na afloop van haar proef, goed voor de winst. Daarmee verwees Ribbels Anne Meulendijks (Heeze) en haar Issey (v. Johnson TN) naar de tweede positie (72.213%). Mirelle Kemenade-Witlox (Sint-Oedenrode) maakte het Nederlands podium compleet met haar Siebstein (70.979%).

Zaterdag gaan de landen nogmaals de strijd met elkaar aan in de Grand Prix Special en de Kür op Muziek.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix.
Klik hier voor de voorlopige stand van landenteams.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,587VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles