14.6 C
New York
donderdag, oktober 6, 2022

Buy now

SK Kootwijkerbroek: tien merries naar NMK

Twee volle dagen stamboek- en centrale keuring op het terrein van MT Stables in Kootwijkerbroek leverde maar liefst 10 tickets op voor de Nationale Merrie Keuring (NMK). Van de in totaal 53 aangeleverde merries werden er 42 ster, kregen er 15 een keurpredicaat en werden er 15 voorlopig keur.

De succesvolle eerste dag leverde al vijf NMK merries op met als dagtopper Nabola (v. Intro K x Rhodium) met 85 punten voor exterieur, 90 voor beweging en 95 voor houding. Op dag twee viel die eer te beurt aan Ninvasion (Glock’s Toto JR x Damon Hill) met 80 punten voor exterieur, 90 voor beweging en 90 voor houding.

Ninvasion (Glock's Toto JR x Damon Hill)
Ninvasion (Glock’s Toto JR x Damon Hill). foto: Tabitha de Bie

Naast de twee dagtoppers waren er meer merries die hoge ogen gooiden. New Veniz DS (v. Glock’s Toto jr.) kreeg van de jury 90 punten voor zowel draf als galop. Ook de mooi opwaarts bewegende Nadya Ter Kwinke (v. Iconic B.) kreeg een uitnodiging na een beoordeling van 80 punten voor exterieur en 85 voor beweging. Met 80 punten voor exterieur en 85 voor beweging wist ook de met veel front opwaarts gebouwde Nova SKL (v. Governor) te imponeren. Deze merrie scoorde op draf, galop en houding 85 punten. De fijn opwaarts bewegende vosmerrie Nanouk (v. Fürst Wilhelm) kreeg een juryscore van 80 punten voor exterieur en 85 voor beweging.

De tweede keuringsdag leverde eveneens 5 NMK merries op. De krachtig dravende Ninvasion (v. Glock’s Toto jr. x Damon Hill) behaalde de hoogste score op deze dag met maar liefst 90 punten voor beweging. De met veel kracht bewegende imposante merrie Nurisca (v. Inclusive x Gribaldi) ontving met 85 punten voor exterieur als beweging ook een ticket voor het NMK. Met scores van 80 punten voor exterieur en 85 punten voor beweging mogen ook de zwarte merrie Nevada Terma EH (v. Daily Diamond x San Remo) en de royaal ontwikkelde Novelty (v. Incognito x De Niro).

Sterpredicaten en (voorlopig) keurpredicaten

In totaal werden er in Kootwijkerbroek 53 merries voorgesteld. Maar liefst tweeënveertig merries ontvingen een sterpredicaat en vijftien merries gingen met een keurpredicaat naar huis en nog eens vijftien werden voorlopig keur.

De 10 NMK merries in beeld

De Nationale Merrie Keuringen vinden plaats tijdens de KWPN kampioenschappen op 13 en 14 augustus 2021.

Bekijk hier de volledige uitslag van de stamboekkeuring in Kootwijkerbroek

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,514VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles