3.9 C
New York
maandag, november 29, 2021

Buy now

Burgemeester trekt vergunning WK vierspannen in

Het wereldkampioenschap voor vierspannen is alsnog geannuleerd. De burgemeester van Valkenswaard heeft na de recente Covid-19 ontwikkelingen besloten de vergunning voor het evenement alsnog in te trekken.

Het bestuur van de organisatie van DVI en de gemeente Valkenswaard hebben vanmorgen overleg gehad over de meest recente ontwikkeling rond Covid-19. Na dit overleg en het afwegen van alle mogelijkheden heeft de burgemeester besloten om de bestaande vergunning voor het evenement in te trekken. De organisatie had tot vandaag toestemming en de benodigde vergunningen om het WK door te laten gaan. Aan alle voorwaarden was voldaan en alles was gericht op een veilige wedstrijd zonder publiek binnen de geldende wet- en regelgeving.

Diep teleurgesteld

De organisatie van Driving Valkenswaard International laat in haar persbericht weten dat ze diep teleurgesteld is. Zij  wilde ondanks alle beperkingen die corona met zich meebrengt, laten zien dat het mogelijk is om deze mooie sport ook in wedstrijdverband te beoefenen. De organisatie heeft veel werk verzet uit liefde voor de vierspansport. Alles stond klaar voor een veilig WK dat aan alle eisen voldeed en vergunningen waren geregeld. Dit besluit van de gemeente is keihard aangekomen.

Het WK vierspannen werd eerder al afgelast in verband met Covid-19 en zou later toch doorgang krijgen in Kronenberg, maar dat bleek organisatorisch toch niet haalbaar. Boyd Exell zette vervolgens alles op alles om het WK toch doorgang te laten vinden op zijn eigen terrein in Valkenswaard. Extra zuur is het nu dat al deze inspanningen voor niets blijken te zijn geweest.

Technisch Directeur van de KNHS Iris Boelhouwer is ook teleurgesteld dat het evenement niet door kan gaan. “Wij hadden ons verheugd op een mooi evenement en spannende sport in deze moeilijke tijd. Dat het nu op het laatste moment toch niet kan is uiteraard een enorme teleurstelling, maar de volksgezondheid gaat voor.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,033VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles