14.3 C
New York
donderdag, oktober 6, 2022

Buy now

Negende NK para-dressuurtitel voor Hosmar

Frank Hosmar heeft vandaag met zijn Alphaville N.O.P. op het Nederlands Kampioenschap zijn negende NK para-dressuurtitel gewonnen. Hij won van 2009 tot 2016 al acht keer eerder de titel, maar moest daarna zijn titel afstaan aan Sanne Voets, die het dit jaar met zilver moet doen. Rixt van der Horst reed met Findsley N.O.P. naar brons.

Topvorm

De dressuurruiter liet gisteren al zien in topvorm te verkeren met de 16-jarige Alphaville. Vandaag overtuigde hij opnieuw in de kür op muziek. Met een score van 80.958 procent werd het goud voor de negende keer omgehangen bij de routinier. Sanne Voets, die haar zinnen had gezet op het prolongeren van haar titel, moest genoegen nemen met de zilveren medaille. Zowel gisteren als vandaag moest de amazone Hosmar voor zich dulden. En hoewel de splinternieuwe kür op muziek zeker hoge ogen gooide en Demantur er goed bijstond kwam de combinatie net iets te kort om aan de score van Hosmar te kunnen tippen.

Het pakte heel goed uit

Tegenover Ruiters in Oranje vertelde Hosmar over zijn NK: “Ik heb op mijn gemak gereden. Ik heb in de Corona-tijd gewoon lekker doorgetraind en had zelf al bedacht dat er geen para-wedstrijden zouden komen. Ik heb met Adelinde Cornelissen thuis verder gewerkt richting de Zware tour. We zijn bezig geweest met de piaffe en passage en de eners, wat best wel moeilijk is. Ik merk nu dat Alphaville in het gewone lopen nog steeds meer bergop beweegt. Toen werd bekend dat het NK toch doorging en heb ik Geesteren nog de proeven gereden. Daar liep het ook al goed. Het pakt nu weer heel goed uit. Ik was al acht keer op rij kampioen en toen kwam Sanne mijn feestje verstoren. Nu heb ik hem weer en ik ben er toch wel heel blij mee”.

Met bijna 80 procent op het protocol ging de bronzen medaille vandaag naar amazone Rixt van der Horst. De mooie kür op muziek met Findsley N.O.P. werd door de jury beloond met een score van 79,667%. Daarmee lagen de scores in de top drie wel heel dicht bij elkaar.

Top 5

Maud de Reu reed zich in de kür met Webron naar een mooie vierde plek met een score van ruim 77 procent. Nicole den Dulk maakte met Wallace N.O.P. De top vijf compleet.

Bekijk hier de volledige uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,514VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles