2.2 C
New York
maandag, november 29, 2021

Buy now

Kogel door de kerk; geen wereldbekerfinale Las Vegas

Het FEI heeft in samenspraak met de Amerikaanse hippische federatie en de organisatie van de wereldbekerfinale in Las Vegas besloten de wereldbekerfinale af te gelasten. De wereldbekerfinale zou plaatsvinden van 15 t/m 19 april in het Thomas & Mack Center in Las Vegas.

“Het is enorm spijtig dat de FEI wereldbekerfinale van volgende maand in Las Vegas moest worden afgelast. Dit is echt overmacht”, reageerde Ingmar de Vos, voorzitter van de FEI.

Voor het eerst

Het is voor het eerst sinds de FEI World Cup-serie in 1978 voor springen en in 1985 voor dressuur begon, dat de finales worden geannuleerd. De wereldwijde bezorgdheid over de verspreiding van het coronavirus en de opgelegde reisbeperking die door de Amerikaanse regering zorgen er nu voor dat ook Las Vegas één van de vele grote sportevenementen is die wordt getroffen.

Enorm teleurgesteld

“We zijn enorm teleurgesteld. Niet alleen voor de atleten die zich hebben gekwalificeerd voor de finale, maar ook voor de organisatie, de Amerikaanse Federatie en onze partner Longines. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van onze atleten, officials en onze fans is onze topprioriteit. We hopen de teleurstelling iets te kunnen verlichten door in de toekomst weer met de wereldbekerfinale terug te keren naar Las Vegas”, aldus De Vos.

Publiek en standhouders krijgen hun geld terug.

SourceFEI

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,033VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles