Dufour blijft Werndl voor in kür

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy
Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Tabitha de Bie

Met tienen op het protocol voor de uitstekend uitgevoerde galoppirouettes heeft Cathrine Dufour de wereldbekerstrijd kür op muziek gewonnen.

Met Atterupgaards Cassidy maakte de Deense amazone haar favorietenrol meer dan waar een wat teleurstellende start in de Grand Prix gisteren. Met een totaalscore van 87.86 procent is de ticket voor de finale in Las Vegas daarmee een stukje dichterbij gekomen.

Ook Benjamin Werndl wist weer een prima proef te rijden. Met de 16-jarige Daily Mirror pakte de Duitse ruiter een nieuw persoonlijk record met een score an 86.17 procent in de kür.

Frederic Wandres maakte het podium compleet. Met Duke of Britain scoorde hij 81.465 procent en daarmee wist hij met een klein verschil voor te blijven op Charlotte Fry en Dark Legend.

Nederlanders

Saskia Maertens mocht met Legend of Loxley als eerste van start in de kür. Er zat vandaag niet meer in dan 58.31 procent en een dertiende plaats. Het beste Nederlandse resultaat kwam van Margo Timmermans. Met Catch Me eindigde de amazone op plaats negen met een score van 71.115 procent. Nars Gottmer eindigde net buiten de top 10 met een score van 68.705 procent.

Klik hier voor de uitslag

Ranglijst

Op de wereldranglijst voeren de Duitsers de top vier aan. Bovenaan staat Jessica von Bredow-Werndl stevig bovenaan met 72 punten. Benjamin Werndl staat met 69 punten op plaats twee gevolgd door Frederic Wandres met 65 punten. Helen Langehanenberg staat op vier met 64 punten en dan doorbreekt Charlotte Dujardin het Duitse rijtje met 60 punten op plaats vijf. Hans Peter Minderhoud staat daar direct achter met 59 punten in totaal.

Klik hier voor de ranking