Zweeds een-tweetje in Gotenburg

Zweeds een-tweetje in Gotenburg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het werd een Zweeds een-tweetje in Gotenburg. Douglas Lindelöw pakte de overwinning in de wereldbeker kwalificatiewedstrijd. Landgenoot Henrik von Eckermann werd tweede.

Het Zweedse publiek werd op haar wenken bediend met maar liefst twee thuisrijders in de top drie. Henrik von Eckermann wist met Peter Pan al vroeg in de wedstrijd de koppositie te bemachtigen en hield deze vast tot zijn landgenoot Douglas Lindelöw met nog twee combinaties te gaan nog onder zijn tijd wist te rijden met snelle Casquo Blue. Tot groot plezier van het Zweedse publiek dat maar liefst twee landgenoten op het podium mocht verwelkomen.

Daniel Deusser noteerde de derde tijd met Jasmien vd Biscchop en maakte het podium compleet.

In totaal bleven twaalf combinaties foutloos in deze kwalificatiestrijd. Voor de Nederlandse combinaties bleven de balken vandaag echter niet in de lepels hangen. Harrie Smolders eindigde voor Gerco Schröder op plaats zestien. Beide springruiters kregen een springfout in het parcours.

Zondag gaat de wereldbekerwedstrijd in Gotenburg om drie uur van start. Gerco Schröder staat als eerste op de startlijst. Harrie Smolders heeft startnummer 24.

Klik hier voor de uitslag