Epaillard wint GP Bordeaux, Maikel van der Vleuten derde

Julien Epaillard met Queeletta
Julien Epaillard met Queeletta. Foto: Tabitha de Bie

Julien Epaillard heeft zojuist de Grote Prijs van Bordeaux gewonnen met Queeletta. De Fransman slaagde er als enige van de vier barrage combinaties in een foutloze omloop te rijden.

Slechts vier van de 34 combinaties die op de startlijst stonden van de Grote Prijs van Bordeaux slaagden er in de eerste omloop in een foutloze rit te springen. Het lastige parcours bleek voor veel combinaties vandaag een onhaalbare zaak. Ook in de barrage wist slechts één combinatie een foutloze rit te rijden en die rit kwam uit handen van Julien Epaillard.

Maikel van der Vleuten was met Dana Blue één van die vier combinaties die mocht starten in de barrage en hij was zelfs de eerste die zijn omloop mocht gaan rijden. Op de dubbel kwam Van der Vleuten echter in de problemen en werden er vier strafpunten bijgeschreven.

De Franse amazone Felicie Bertrand mocht als tweede van start. Met Sultane Ibis (v. Quidam de Revel) ging de amazone snel door het parcours, maar op de laatste oxer viel er ook voor deze combinatie een balk. Met een tijd van 41.49s eindigden zij wel boven Van der Vleuten.

Vervolgens mocht de altijd snelle Julien Epaillard zijn omloop rijden. Met het grootste gemak stuurde de Fransman zijn Queeletta door het parcours en kwam als eerste foutloos over de finishlijn. Pius Schwizer slaagde er in zijn poging vervolgens niet in Epaillard van zijn zojuist verkregen troon te stoten en maakte in zijn poging twee springfouten en eindigde daarmee buiten het podium op de vierde plaats.

Uitslag