Deusser met Killer Queen naar WB zege

Leopold van Asten beste Nederlander

Daniel Deusser wint met Killer Queen VDM World Cup Mechelen 2019
Daniel Deusser met Killer Queen VDM. Foto: Chris Coessens

Daniel Deusser heeft zojuist de wereldbekerwedstrijd in Mechelen gewonnen met de 9-jarige Killer Queen VDM (v. Eldorado vd Zeshoek). Deusser had slechts 41.37s nodig om de overwinning te bezegelen.

Leopold van Asten en Harrie Smolders hadden beiden een plek bemachtigd in de barrage. Van Asten eindigde net voor Smolders op een achtste plaats in het eindklassement. Evenals Smolders maakte hij 1 springfout. Miss Untouchable hield de lei verder schoon en dat resulteerde in een top tien notering. Met Monaco maakte Harrie Smolders ook een springfout. hij was een fractie langzamer dan Van Asten en eindigde daardoor op plaats 9 in het eindklassement.

Killer Queen

Daniel Deusser met Killer Queen VDM World Cup Mechelen 2019
Daniel Deusser met Killer QueenVDM. Foto: Chris Coessens-2

De winst was er voor de altijd snelle Daniel Deusser. Killer Queen vloog door het parcours en was daarmee krap drie seconden sneller dan Pius Schwizer met Cortney Cox. Daarmee kwam het merendeel van de te verdienen wereldbekerpunten in handen van de Duitser. Wilm Vermeir hield met IQ van het Steentje de Belgische eer hoog. Hij eindigde op een verdienstelijke derde plaats.

Klik hier voor de uitslag