21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Top deelnemersveld Military Boekelo

Op de Masterlist van de Military Boekelo Enschede prijken de namen van 90 ruiters met 101 paarden uit 16 landen. Het gezegde ‘Niet het vele is goed, maar het goede is veel’ geldt niet voor Boekelo. Daarvoor zitten er tussen de 90 combinaties te veel medaillewinnaars van internationale kampioenschappen.

Voor de Nederlandse eventingruiters in deze 49ste editie van de military (feitelijk de 48ste omdat in 1993 de wedstrijd geen doorgang kon vinden) wordt Boekelo de wedstrijd van de waarheid. Niet alleen omdat de Nederlandse titel op het spel staat, maar vooral ook omdat het enige resterende ticket voor de Olympische Spelen in Tokio kan worden binnengehaald. “Om het zo begeerde startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio binnen te halen moet TeamNL als beste nog niet voor de Olympische Spelen geplaatste land eindigen in de eindstand van de FEI Nations Cup. Grote concurrenten voor dit laatste team-ticket zijn Zwitserland en België. TeamNL heeft nu een kleine achterstand op Zwitserland en staat net voor België”, vertelt Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS.

De CCI4*L landenwedstrijd van Boekelo wordt verreden volgens het Olympic format. Landenteams bestaan uit slechts drie in plaats van de gebruikelijke vier combinaties. Bij deze wedstrijdopzet is er geen schrapresultaat. Combinaties die in de cross worden uitgesloten krijgen extra strafpunten. Zij mogen, mits de paarden fit zijn bevonden, wel weer van start in het afsluitende springen.

Voorbereidingen lopen goed

Voorzitter Robert Zandstra van de Military Boekelo Enschede loopt tevreden over de terreinen van het Teesinkbos, waar dit jaar wederom het episch centrum van deze wedstrijd te vinden is. “De voorbereidingen lopen goed. De regen van de afgelopen weken heeft wel extra inspanning van velen gevraagd, maar we doen dit niet voor de eerste keer en ik durf te stellen dat alles op rolletjes loopt. Kijkend naar de situatie in de cross, en dan bedoel ik de bodem, dan kunnen we niet anders dan vaststellen dat die voor de paarden optimaal is. Kijkend naar de kwaliteit van het deelnemersveld dan kan ik niet anders dan heel erg tevreden zijn. Ik ben er in stilte van overtuigd dat de kwaliteitsimpuls die wij als organisatie vorig jaar hebben doorgevoerd door de ruiters wordt gewaardeerd en dat zij ons daarvoor dit jaar belonen met een top veld. Wij gaan er alles aan doen om er een hippisch feest van te maken en zien dit als de ouverture naar ons 10de lustrum, het 50-jarig bestaan van ons evenement, de military Boekelo Enschede”.

Om de leden van Nederlandse team een extra hart onder de riem te steken is er een speciale actie. Iedereen die in het oranje komt en een kaart koopt voor de zaterdag kan dit ticket gratis omruilen voor een passe-partout. Essentieel daarbij is wel dat de supporters in het oranje gekleed komen, om op die manier heel Boekelo oranje te laten kleuren.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles