Ierland wint Nations Cup finale Barcelona

Met een ticket voor Tokio

Ierland wint Nations Cup Finale Barcelona
Ierland wint Nations Cup finale. Foto: Michael Gale

Ze kwamen voor een ticket voor de Spelen in Tokio en gaan naar huis als winnaars van de FEI Nations Cup Finale. Het Ierse team onder leiding van Rodrigo Pessoa maakte daarmee alle verwachtingen meer dan waar. België werd tweede met vier strafpunten en Zweden eindigde met twaalf strafpunten op plaats drie.

Hoogste podium voor Ierland. Foto: Michael Gale

Cian O’Connor maakt klus af

Na de foutloze omlopen van Paul O’Shea met Skara Glen’s Machu Picchu en Kenny Darragh met Balou du Reventon, die laatste had wel 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding, was het aan Cian O’Connor om de positie van zijn team veilig te stellen. Met de 9-jarige PSG Final, hoe toepasselijk, maakte de door de wol geverfde springruiter de klus af, waarmee de Ieren op 1 strafpunt eindigden.

Cian O’Connor. Foto: Michael Gale

Tweede plaats voor Belgen

Gregory Wathelet had het vervolgens voor de Belgen af moeten maken met MJT Nevados S. Het lot beschikte echter anders. De rit eindigde met 11 strafpunten op het scorebord en daarmee werd Wathelet het streepresultaat. Met de vier strafpunten van Niels Bruynseels zat er vandaag niet meer in dan de tweede plaats.

Zweden, Italië en Frankrijk eindigden alle drie met 12 strafpunten. De opgetelde tijden viel in het voordeel uit van de Zweden, die daardoor op de derde plaats eindigden. Italië werd vierde en Frankrijk eindigde op plaats vijf.

Met een zesde plaats stelde het Duitse team onder leiding van Ototo Becker teleur. Alleen Daniel Deusser slaagde er in foutloos te blijven. Zwitserland en Colombia sluiten de rij af met een zevende en achtste plek.

Bekijk hier de uitslag