Kom in oranje naar Boekelo en steun de Nederlandse eventingruiters

Kom in oranje naar Boekelo
Foto: Tabitha de Bie

Van 9 tot en met 13 oktober staat de befaamde Military Boekelo – Enschede op de kalender. Het evenement is dit jaar extra belangrijk voor de Nederlandse eventingruiters. Het is namelijk de laatste kans om zich met een team te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio.
Om TeamNL extra te steunen heeft ‘Boekelo’ samen met de KNHS voor iedereen die in het Oranje komt een mooie actie.

Kom je gekleed in het oranje naar Boekelo en ben je in het bezit van een kaart voor de zaterdag, of ga je die nog kopen? Dan kun je deze zaterdagkaart omruilen voor een passe-partout. Op die manier kun je van donderdag tot en met zondag de ruiters van TeamNL steunen. Uiteraard hoef je niet alle dagen te komen, maar het zou wel heel leuk zijn.

De actie geldt voor alle zaterdagkaarten. Dus online gekocht, besteld met korting, aan de kassa gekocht op donderdag, of misschien wel gekregen als cadeautje, iedere zaterdagkaart kan ingewisseld voor een passe-partout. Strikte voorwaarde is wel dat je gekleed komt in het oranje, en dan bedoelen we ook ORANJE. Alleen een petje is niet genoeg.

Waarom in het oranje?

De laatste kans voor het Nederlandse Eventingteam om een startbewijs te verdienen voor de Olympische Spelen van Tokio is een topklassering in de eindstand van de FEI Nations Cup. Het beste land in deze seriewedstrijden dat nog niet gekwalificeerd is voor Tokio, verdient een teamticket. Op dit moment staat Nederland nog achter concurrent Zwitserland en heeft het team de hete adem van België in de nek. De finale van de FEI Nations Cup wordt verreden tijdens de Military Boekelo. Een goede klassering van het team is daarom noodzakelijk om te stijgen in het klassement.
Om de ruiters een hart onder de riem steken en te steunen op hun weg naar een aantal topritten, zou het geweldig zijn als Boekelo dit jaar oranje kleurt.