Dujardin:”één van de moeilijkste dagen uit mijn carrière”

Charlotte_Dujardin met_Mount St John Freestyle
Charlotte Dujardin is een van de deelnemers aan de Grand Prix Dressage Challenge. Foto: Tabitha de Bie

Charlotte Dujardin heeft naar aanleiding van haar uitsluiting van het EK een officieel statement geplaatst op haar facebookpagina. De amazone laat weten één van de moeilijkste dagen van haar carrière te hebben doorgemaakt en volledig kapot te zijn van het voorval. De amazone reed gisteren een prachtige proef, waarmee ze haar team naar een zilveren medaille bracht. Bij controle na de proef werd bloed geconstateerd bloed bij de flank. Hierdoor werd de amazone uitgesloten van verdere deelname aan het EK wat het Britse team de zilveren medaille kostte.

Met name de harde en wrede reacties die via social media werden geuit grijpen de amazone aan. “Freestyle is, net als alle paarden in mijn leven, mijn familie”. De amazone benadrukt dat het welzijn en welbevinden van haar paarden tot de hoogste prioriteit behoren en ze biedt haar excuses aan voor het teleurstellen van haar supporters en haar team.

“Aan iedereen die zich via Social Media op de meest wrede manieren hebben geuit kan ik alleen maar zeggen dat een ieder recht heeft op een eigen mening en dat kan ik niet stoppen. Ik kan alleen diegenen bedanken die in mij geloven, zoals de Blundell familie en mijn team en natuurlijk mijn mooie Freestyle, die mij zo’n prachtige rit in de arena heeft gegeven en mij zoals altijd supertrots maakt.