Zweedse springruiters winnen landenwedstrijd Aken

Team Zweden wint Nations Cup Aken. Fotograaf / CHIO Aachen

De Zweedse springruiters hebben de landenwedstrijd in Aken gewonnen. Daarmee noteert het Zweedse team de tweede Nations Cup overwinning op rij.

Met slechts 1 strafpunt voorsprong op het Duitse team pakten de Zweden de winst. Henrik von Eckermann ondersteunde zijn team met twee foutloze omlopen. Peder Fredricson was in de eerste ronde nog het streepresultaat, maar toen het om de eindsprint ging stond de ruiter stevig in de beugels van het springzadel. Met een mooie ronde wist hij het totaal strafpunten van zijn team te beperken tot vier.

Duitsland foutloos in ronde 2

Het Duitse team herstelde zich fantastisch na een eerste ronde waarbij alleen Simone Blum foutloos wist te blijven. Met vijf strafpunten op de teller ging het team de tweede ronde in. Alle vier de teamleden wisten in die tweede ronde foutloos te blijven. Doordat Zweden geen onherstelbare fout maakte, bracht dat de Duitsers op een mooie tweede plaats. Frankrijk eindigde met in totaal acht strafpunten op plaats drie in het klassement.

Ongebruikelijk

Het Nederlandse team noteerde ongebruikelijk veel strafpunten in Aken. Met een totaal van 24 strafpunten eindigde het team onder leiding van Rob Ehrens op de zesde plaats in de landenwedstrijd.

Pech voor Belgen

De bloedregel en een blessure gooiden voor het Belgische team roet in het eten. In de eerste omloop stond het team nog op gelijke hoogte met Nederland, Zweden, Ierland en Frankrijk. In de tweede omloop liep het paard van Niels Bruynseels een blessure op en raakte Gudrun Patteet gediskwalificeerd vanwege de bloedregel.

Uitslag individueel
Uitslag teams