Darragh Kenny wint GP Chantilly, Berlin Eagles noteren eerste zege

Darragh Kenny wint GP Chantilly
Darragh Kenny en Balou du Reventon. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Darragh Kenny heeft de Grote Prijs van Chantilly gewonnen met Balou du Reventon. Als eerste starter in de barrage wist de Ierse springruiter de vijf overige deelnemers achter zich houden. Kenny eindigde daarmee voor de Franse Penelope Leprevos op Vancouver de Lanlore en de winnaar van vorig jaar, Nicola Philippaerts. 

Kenny vertelde op de historische plek van Chantilly: “Ik wist dat ik heel snel moest zijn vanwege de vele goede deelnemers. Balou is heel voorzichtig. Ik kan op hem vertrouwen. Het is een ongelooflijk paard. Hij wil altijd foutloos blijven en doet daar alles aan.” 

Darragh Kenny’s overwinning verzekert hem van een ticket voor de LGCT Super Grand Prix bij de GC Play Offs in Praag in november. “Ik ben opgelucht. De kwalificatie voor Praag is geweldig. Ik wilde dat ticket echt winnen. Praag was een fantastisch concours. Een van de allerbeste wedstrijden waar ik ooit ben geweest. Het was fantastisch vormgegeven. Het is super om de kans te krijgen op zo’n concours met zulk prijzengeld en zoveel prestige te kunnen starten”, aldus Kenny. 

Ondertussen slaagde de overall-winnaar van vorig jaar Ben Maher erin weer de leiding te pakken in het algemeen klassement na 12 van de 19 etappes. Hij heeft nu 235 punten. Op de tweede plaats staat Pieter Devos met 224 punten en Daniel Deusser staat derde met 215 punten. 

Berlin Eagles pakken eerste zege

Het Team Berlin Eagles wist voor de allereerste keer een overwinning op naam te zetten. Het duo Ludger Beerbaum en Christian Kukuk was daar verantwoordelijk voor in deze 12e etappe van de Global Champions League. Na twee foutloze eerste ronden op de eerste dag hadden de beide ruiters, die samen een stalteam en ook een leerplan vormen, maar één strategie: “Foutloos blijven”. Dat plan werkte. Beerbaum was over de rit van zijn collega bijna nog meer tevreden dan over zijn eigen optreden als laatste starter. “De beide rondes van Christian waren vandaag echt van wereldklasse.” De zo geprezen ruiter straalde wat verlegen. “We willen naar voren”, zo zei Kukuk die met het team nu op de zevende plaats staat in de GCL ranking.  Hij wil vaker op het podium en ziet met spanning de ‘thuiswedstrijd’ in Berlijn over twee weken tegemoet. 

Christian Kukuk en Ludger Beerbaum zette teamzege neer voor Berlin Eagles. Foto: GCL / Stefano GrassoOp de tweede plaats eindigde Valkenswaard United met supersnelle ritten van Marcus Ehning en Bertram Allen. Zij lieten in vier ritten een balk vallen. Derde werden de London Knights die met Ben Maher en Emily Moffitt aantraden. Iedere etappe neemt de spanning nu toe. Elke fout telt, snelle rondes betalen zich uit.

In het totaalklassement gaan na 12 van de 19 etappes de Miami Celtics aan de leiding met 221 punten, vlak voor de Shanghai Swans (218) en de London Knights (209).  

Bekijk hier alle uitslagen